[]

Bu cümlede relative clause doğru mu?

Statutory Health Insurance is composed of not-profit-making private companies called “sickness funds”, for which the highest earners pay around €840.




 
evet, neden ki?


  • bohr atom modeli  (24.11.20 19:50:43) 
En çok kazananlar sickness fundlara 840 € ödüyor demek istedim ama bu anlamda "pay" "for" almayacağı için relative clause'dan emin olamadım.


  • nerobianco  (24.11.20 19:54:49) 
yüzdeyüz doğru budur demiyorum, yine herkes bi konuşsun etsin ama;

pay for bir şeyin bedelini ödemek anlamına gelir. burda daha çok bir yere ödeme yapmak anlamı var sanırım, o yüzden to which ... desen daha doğru olur gibi. çünkü fund'a ödüyorsa pay 840 to the fund.. dersin normal şartlarda. bunu da to which olarak alırsın.

ayrıca not-profit değil non-profit ve virgül de tırnağın içinde olmalı.
  • mehmed resad  (24.11.20 20:17:24 ~ 20:17:43) 
buarada virgul kesinlikle tirnagin icinde olmaz.

ornek suradaki
The most famous line from Hamlet, “To be or not to be, that is the question”, epitomises the indecisiveness of the hero.
kullanimi.
www.oxbridgeessays.com


soruyu tam anladim mi bilmiyorum ama for zaten which'ten once var. o for "pay for"un for'u.
  • hot potato  (24.11.20 20:22:49 ~ 21:42:56) 
@mehmed resad, demek istediğimidoğru anlamışsınız ama ingilizce'de bir yere ödeme yapmak derken pay'den sonra to gelmediği için to which demedim. sadece which koyunca da biraz havada kaldı vermek istediğim anlam çıkmadı gibi

@hot potato pay for sanırım bu cümlede yanlış oldu çünkü bir şey için değil de bir yere ödeme yapmak anlamını arıyorum.
  • nerobianco  (24.11.20 20:28:35) 
bence doğru ya.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (24.11.20 20:43:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.