[]

İş değişiklik karmaşası (İzmir ---> İstanbul)

Şu an İzmirde kurumsal denilen ancak yanından bile geçmeyen 1000 kişilik bir fabrikada 6 yıldır mühendisi olarak çalışıyorum. Bu iş için memleketten geldim ancak 6 yıldır alınan maaş zam oranları bayağı yerlerde ve artık bayrağı çektim.

İzmiri seviyorum ancak 2 senedir Manisa da dahil hiç bir şekilde iş bulamadım.

Gözü karartıp İstanbula başvurular yaptım ve endüstri 4.0 yazılım firması (100 kişilik) ile kalite güvence pozisyonu için görüşüyorum.

Şu anki aldığım net ücretle arasında 4000 TL fark olacak eğer olursa.

İzmirde kendi evimde oturuyorum, bekarım. Eğer olursa oturduğum evi kiraya verip kaçacağım. Oradan 1+1 bulup yerleşme gibi bir düşüncem var. Sizce mantıklı mı yaparım ? Yaşım 30 ve artık atılım yapacağım, para kazanacağım bir iş istiyorum.

Bir diğer soru; Karşıyakadan gelen biri İstanbul Anadolu yakasında nerelerde oturabilir ? Site içi, sahile bir tık yakın ve nezih. Bütçe ayda 3000 TL civarı.

 
istanbul'da tüm masrafların ciddi oranda artacak, barınma, yeme içme, sosyalleşme, ulaşım vs. bunların hepsini göz önünde bulundur. ayrıca oturacağın yer konusunda da işyerine ulaşım açısından sıkıntı yaşamayacağın yer olması gerekli. ona göre düşünmen lazım. son olarak istanbul deprem risk haritasını da araştırırdım ben olsam.


  • reanarchy  (23.11.20 14:08:02) 
Bence mantıklı. İşyeri istanbul’da nerde?


  • sta  (23.11.20 14:36:32) 
Maaş farkından fazlası ne yazık ki kira ve diğer masraflara gidecek. İş-ev mesafesine göre buna yolda geçecek zaman ve yol masrafını da katmak lazım.

Kiraya verebileceğiniz evinizin olması avantaj.

Şirketin ofisinin nerede olduğunu bilmeden yapılacak önerilere pek güvenmeyin derim.

8 küsür sene Avrupa yakasında yaşamış biri olarak ben olsam İstanbul'a kolay kolay adım atmazdım. Pahalı, kalabalık ve Marmara depremleri kapıda. Her iki yakadaki düzgün semtlerdeki evlerin çoğu eski. Zemin haritaları detaylı değil. Sorsan herkesin evi kayanın üzerine yapılmış. Komşu meselesi ayrı bir sorun. İyi bir semtte oturursam sorun olmaz demeyin, oluyor.

İstanbul'da bir sürü kurumsal şirkette çalıştım. İsyan bayrağını çekmedikçe düzgün zam alabildiğiniz bir şirket görmedim. "Endüstri 4.0" gibi buzzwordler kullanan bir yazılım şirketi zaten ayrı bir şüphe uyandırıyor (yazılımcıyım)
  • bruce mclaren  (23.11.20 15:21:57) 
Cevaplar için teşekkür ediyorum.

İstanbul pendikte iş
  • ondkz  (23.11.20 16:01:50) 
parayı falan geçecek olursan istanbul'da yaşamak zor bir iş. kalabalık, stresli.

istanbul'da yaşayacağın yer işine yakın olmalı. Max 5-6 km mesafe gibi. Daha uzak olursa tükeniyosun
  • indifferent  (23.11.20 16:54:30) 
işyeri pendik ise kurtköyde gayet uygun fiyata ev tutabilirsiniz.


  • nuisance  (23.11.20 17:13:31) 
ev iş arası kaç dk olsun sabah ve akşam trafiğinde? iş yeri pendik'in neresinde? ev işe mi yakın olsun, sosyal bir ortama mı yakın olsun?

3000 liraya pendik'te denize yakın site içi 3+1 mevcut, kendimden biliyorum.
cadde taraflarında , daha güzel semtlerde, 3000 liraya 1+1 verirler (herhalde)

semt önerisi : suadiye - bostancı - şenesenevler. trafikte arabayla 40dk kadar sürer tahminim. servisle daha fazla. öte yandan pandemi sonrasında trenle bile gidip gelebilirsiniz. bu arada iş pendik'in neresinde? pendik çok büyük bir alan.
  • co2s2  (23.11.20 19:20:48) 
iş için izmir'den istanbul'a geliyorsanız, pendik kurtköy kartal taraflarında oturmak istemezsiniz. saçma sapan yerler (ben kartal'da oturuyorum)


  • co2s2  (23.11.20 19:22:02) 
Istanbul'u bilmiyorum ama senin pozisyonunda olsam degistirirdim. Hayatta yeni ve degisik tecrubeler edinmek onemli. Sonsuza dek Karsiyaka'da yasamak cok doyurucu degil. Tavsiyem olabildigince nezih bir yerden olabildigince kucuk bir daire tut zira iyi ve sosyallesebilecegin bir mahallede oturmak yeni bir sehirde psikolojik olarak cok fark yaratir. Kirasi yuksek olacak ama diger alanlardan kisabilirsin, ki iyi mahallelerde cok pahali olamayan (spor vb) hobiler edinmek daha olasi.


  • hot potato  (23.11.20 19:56:27) 
İş pendik teknoparkta. Şu an hali hazırda zaten 40 kmlik yolu git gel yapıyorum. Mesafe ve zaman olarak gidiş 35-40 dk , dönüş 35-40 dk benim için okey. Şehir merkezine yakın bir yer olması adapte olabilmem için daha iyi olur. Kartal tarafını istemiyorum, çok ısınamadım oraya. Maltepe güzel bir yere beniyor. Ataşehir de keza öyle gibi ama sadece gezindiğim için yaşam oralarda nasıldır bilmiyorum.


  • ondkz  (24.11.20 09:14:01) 
Pendik Teknopark neredeyse İstanbul dışında. Kadıköy-Ataşehir civarında otursanız her gün İstanbul trafiğinde 50-60 km yol yapacaksınız demek. İzmir'de topu topu 10 gün kaldım ama trafiğinin İstanbul seviyesinde olmadığına eminim :) Pandemiden dolayı trafik daha iyi durumda mı bilmiyorum ama fikir vermesi açısından sabah ve akşam saatlerinde İBB'nin kameralarına veya İBB CepTrafik uygulamasına bir bakın derim.


  • bruce mclaren  (24.11.20 15:13:50 ~ 15:14:39) 
teknopark adres olarak pendik ilçesinde olsa da, birisine pendik dediğinizde o bölgeyi anlamaz. teknopark'ın kurtköy'de olduğunu söylerseniz daha doğru olur.

ofislerimden birisi teknopark'a çok yakın bir noktada (tahminen 2-3 dk), kartal köprüsünden sabah ve akşam trafiğinde yaklaşık 25 dk'da gidiyorum kendi arabamla. çok fazla trafiğe girmeden , çok uzaklaşmadan küçükyalı - altıntepe - bostancı taraflarına bakabilirsiniz. küçükyalı ve altıntepe teorik olarak maltepe ilçesindedir. yine idealtepe tarafları da bu verdiğim yerlerin devamıdır. hem sahile yakındır, hem de sosyal anlamda şehirden kopmamış olursunuz.
  • co2s2  (25.11.20 16:35:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.