[]

Borsa uzun vade hisse ?

Selamlar. Özet geçmem gerekirse bilgi birikimi sıfır.
Tecrübe sıfır. Bilmediğim bir okyanusta yüzmeye çalışacağım sadece mantığını anlamak nedir ne değildir? Yüzeysel bilgi içeren birkaç video izledim. Sürekli al/sat ya da devasa paralar yatırmayacağım. Aklımdan geçen, örneğin aylık 1500-2000 lirayı düzenli olarak yatırıp 3-4 parça hisse almak (500-500 şeklinde) ve uzun vadede 6 ay-1 yıl gibi o hisseye mümkün olduğunca dokunmamak, yükselmesini beklemek.

Her ay 1500-2000 lira ile altın alarak birikim yapılmıyormuş bunu anladım.
Bu açıdan borsa mantıklı mı? Makul hisseler, şirketler hangileridir? Ayrıca bu işin eğitiminide almak isterim açıkçası.

Yardımcı olursanız sevinirim.

 
ben hisseden ziyade fonlari arastirmanizi oneririm, belli spesifik hisseleri degil de sektorlere yatirim yapmis olursunuz bir nevi, daha genis bir yatirim portfolyonuz olmus olur. al/sat'i da hisselerden daha basit geldi bana acikcasi. bankaniz da bu konuda yardimci olabilir ama birkac google aramasiyla da yeterince bilgi bulunabiliyor zaten. youtube'da okan yorganci var illa birinden dinlemek isterseniz fena gorunmuyor.


  • hjarteblod  (21.11.20 01:36:45) 
Ben bu şekilde borsada para tutuyorum. Mümkün olduğunca bist 30 veya bist 50 'den sektör bazlı büyük firmalara yatırım yapıyorum. Oraya yatırdığım parayı da unutuyorum.


  • murtiii  (21.11.20 01:39:52) 
ayda 1500 2000 tl altın alarak neden birikim yapılmadığını düşündünüz? piyasadaki oynaklıktan dolayı mı yoksa altının aşırı pahalı olmasından dolayı mı? eğer son dönemdeki altının düşüşünden dolayı altına yatırım yapılmaması gerektiğini düşünüyorsanız borsa sizi çok üzer. en iyisi paranızı faize yatırıp bırakın.

ama ben olsam temettü emekliliğine bakardım. borsada düzenli temettü veren hisselere bakarım şimdiden.
  • false pretension  (21.11.20 02:45:50) 
TL surekli deger kaybediyor. Acikcasi bana uzun vadeli TL cinsinden para biriktirmeye calismak cok mantikli gelmiyor. Ayni sekilde TL uzerinden temettu emekliligi de mantikli gelmiyor cunku kur sizi surekli tokatliyor ve verilen temettu oranlari cok dusuk. Arkadasin da yazdigi gibi kabul edebileceginiz risk oraninda, faizden daha cok getirisi olabilecek fonlara yonebilirsiniz.


  • hystarie  (21.11.20 08:35:10) 
Fon sistemini araştır.


  • kanlakarisikyagmur  (21.11.20 11:09:27) 
Altının ne zararını gördünüz? +1
Bence borsa sizin için değil. Hiçbir fikriniz yok. Döviz altın ve fon piyasasından şaşmayın.

  • allah yazdiysa bozsun  (21.11.20 12:23:38) 
güzel fikir. temettü hisselerini satın almalısın. tüpraş, ereğli, tofaş öneririm. bankacılık çok yükseldi biraz düşerlerse garanti alabilirsin.


  • dafuq  (21.11.20 13:12:55) 
temel analiz teknik analiz ekonominin gidişatı falan bunları bilmiyorsanız yöntem basit.

yatırımı mümkün olduğunda fazla kaleme yapın. altın, dolar, gümüş, kripto, borsa vs.

en önemli mevzu zamanlama. nerede feryat figan varsa oraya gidin. misal geçen millet ağlıyor altın düştü diye işte sen orada altına gireceksin. misal 450'den ben aldım. biraz daha düşerse yine alırım.

borsa arka arkaya çakıldı mı? bekle, özellikle "sağlam" şirketlere gir, bist30 veya bist50. az grafiklere bak, misal geçen borsa çakıldı thyao 9'u gördü. pandemi öncesi 15-20'si var belki ama pandemi sonrası genelde 10-12 bandı takılıyor. kısa vadede %10-15 uzun vadede %100 için girilir.

bundan daha fazlası için tecrübe gerekir, eğitim gerekir. aklı başında yılların tecrübesi olan adamları takip etmek onların birikimlerinden faydalanmak gerekir. o da inan 10 kişiyi geçmez. geçse de fazlasına gerek yok.
  • lazpalle  (21.11.20 14:06:18) 
marmara capital fona bak


  • gameofannen  (21.11.20 14:26:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.