[]

Dr. Unvanı Kullanımı

Merhaba. Tıp doktoru değil de bilim doktoru olan kişiler (herhangi bir alanda doktora yapanlar) Dr. unvanını istediği gibi kullanabilir mi? Kendini Dr. XXX şeklinde tanımlayabilir mi? Yasalara aykırı mı bu durum yoksa?




 
Kendilerini tıp doktoru olarak tanıtmadıkları müddetçe Dr. unvanını serbestçe kullanabilirler. Haklarıdır. Bileklerinin hakkıyla o unvanları almışlardır.


  • microfiction  (19.11.20 11:41:56) 
Doktor unvanı zaten bunun için var. Kullanabilir.


  • işimdeyim gücümdeyim  (19.11.20 11:42:13) 
Adam bir tarafından kan çıka çıka doktorasını yapmış paşa paşa kullanır ünvanını elbette. Ne aykırılık olacak.
Yurtdışında bir form doldururken Mr. Mrs. Dr. diye seçtirirler hatta bu dr illa ki medikal doktor değil. Kredi kartlarında bile görebilirsin bu dr ünvanını.

  • cilekli pasta  (19.11.20 11:52:32) 
Ikisi de Dr zaten. birisi MD oteki PhD ama bizde boyle harf kullanimi acisindan bir ayrim yok sanirim.


  • yoggi  (19.11.20 12:07:48) 
tabii ki serbest. bu o kişinin hakkı.

yalnız apartmandaki amcalar teyzeler "yavrım sırtımın şorası tee kalçama kadar ağrıyor bi bakıversen" diye kapıya geliyor iktisat doktorası yapan adama.

ona göre kullanın.
  • kibritsuyu  (19.11.20 12:12:42 ~ 20.11.20 10:55:36) 
Ben olsam apartmana filan yazmam +1
Şirket yazışmalarında kullanılmasında fayda var. Güven veriyor karşı tarafa.

  • SiyamkedisiZorro  (19.11.20 13:12:18) 
Unvanların sadece konusuyla alakalı özelliğin ortaya konması gereken yerlerde zikredilip, yazılmalı. Tıp doktorluğu dahil tüm unvan kullanımının doğru, 3. şahısları hataya sevketmeyecek şekilde olması gerekmektedir.
Mesela ekonomi alanında doktoranız var birine bu konuda görüş verirken bunu kullanabilirsiniz. Ancak tıp doktorluğunuz varken tarih alanında görüş verdiğinizde unvanınızı kullanarak karşı tarafın sizin tarih alanında etkinliğe sahip olmasına sonuç verecek şekilde güven kazanmanız, bundan fayda elde etmeniz halinde cezai sorumluluğunuz bile doğabilir.

Bir de cezai ehliyeti olmadan kullananlar var:) Bir uçuş sırasında fenalaşan yolcuya açılın ben avukatım diye mudahale etmeye çalışan meslektaşımı düşündükçe mütemadiyen utanmaktayım.
  • emininsel  (19.11.20 14:32:45 ~ 14:39:15) 
Tanımlarlar. Hatta bi doktora mezunundan konferans dinlemistim. Hep doktor olma hayalim vardı.. O şekilde olmadı bu şekilde oldu demişti.


  • Şark Bülbülü  (19.11.20 15:48:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.