[]

Miras hukuku hakkında yardım talebi

Babam 25 Eylül 2020 tarihinde vefat etti. Araştırdığım kadarıyla kendisinden kalan yeni satın alınmış 1 adet 3+1 ev, bir miktar hisse senedi, 503 m2 de hisseli tarla var. İki taraflı 2+2 toplamda 4 mirasçı kendi aramızda anlaşmaya varıp mirası paylaşamadık. Ben hem mirasın tespiti hem de mirasın paylaştırılması için aynı anda tek bir dilekçe ile dava açıp açamayacağımı merak etmekteyim. Sadece dava giderlerini karşılayabilecek durumdayım avukat masrafı için durumum yoktur. Bu sebeple davayı kendim açacağım. Talebim önce mirasın mahkeme tarafından araştırılması (Belki bilmediğim şeyler vardır diye) sonra da mevzuata uygun bir şekilde paylaştırılması. Bu konuda ne yapmam lazım? Biraz bakındım ama kafam çok karıştı. Yardımlarınızı bekliyorum.




 
öncelikle başınız sağolsun. miras davası kolay bir dava değil. ben bir avukat olarak miras davası almıyorum bilene devrediyorum. size de bunu tavsiye ederim.


  • fistikthecat  (14.11.20 15:50:54) 
Bir avukat olarak miras davası almıyorum bilene devrediyorum. +1

Ek olarak miras davalarında yüzdelik üzerinden anlaşılır genelde, ona göre bir avukatlık ücret sözleşmesi yapılır. Mesela dava değerinin %15'ini akdi vekalet ücreti olarak anlaşırsınız. İlk aşamada peşinat olarak cüzi bir şey verirsiniz, sonra davayı kazanma veya kaybetme durumuna göre avukat da sizin mirastan yüzde alır. Kesinlikle rastgele bir avukatla takip etmeyin bu işi, bilen birini bulun.
  • vedatchilipeppers  (14.11.20 16:49:51) 
Ben avukatım kendi annemin dedemden kalma miras davasıyla uğraşmaktan gına geldi. Bir avukat tut kendine bilen biri+1


  • hindistan cevizi  (14.11.20 18:22:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.