[]

Zihinsel Performansı Arttırmak için İlaç

Merhaba. Günümün büyük bir kısmı zihinsel uğraşlarla (dil öğrenmek, kitap okumak, yazı yazmak gibi) geçiyor. Daha iyi performans gösterebilmek için dikkatimi ve farkındalığımı arttıracak ilaçlar var mı? Varsa bunlara nasıl ulaşabilirim doktor yardımıyla. Örneğin psikiyatre gidip "ben odaklanmada güçlük yaşıyorum" desem bana ilaç yazar mı ve faydası olur mu sizce?




 
Okuduğum ve anladığım kadarı ile, gerçekten odaklanma sorununuz yoksa o ilaçlar size ekstra bir fayda sağlamayabilir.

Farkındalığı artırmıyor, uzun süre bir şeye odaklanarak sıkılmadan başında durmanızı sağlıyor.
  • fezagezgini_4  (13.11.20 16:24:13) 
@fezagezgini_4 teşekkür ediyorum. Evet odaklanmada pek bir sorun yaşadığımı iddia edemem. Bazen çabuk sıkılıyorum ama ciddi boyutlara ulaşmıyor (ya da öyle sanıyorum). Zihinsel faaliyetlerimi daha aktif hale getirmek için sormuştum aslında ama anladığım kadarıyla bunu elde edemiyormuşum.

@mor bembombom teşekkür ediyorum. Karşılaşabileceğim olumsuz sonuçları da göz önünde bulundurup bunu denemek istiyorum.
  • anladespina  (13.11.20 16:47:29) 
Nootropicleri araştırabilirsiniz (bkz: nootropic ) son entryde bir telegram grubuda var ilginizi çekerse nootrpicler uzerine tartışılıyor. l-tirozin l-theanine gibi aminoasit takvityesi alanlar var zihinsel aktiviteyi artırmak için. tabii bunlar bildiğim kadarı ile ritalin concerta gibi güçlü uyarıcı değiller.


  • fezagezgini_4  (13.11.20 16:59:40 ~ 17:01:20) 
Benim bütün çocukluğum, gençliğim bu ilaçlarla geçti. Sanki biraz yanlış düşünüyor gibisin öyle beklediğin gibi nzt 48 etkisi yapmıyor yani normal insanda. Bizim gibileri normal insan ayarına getirmek için.

Gidersen veriyorlar öyle çok deli dehşet uğraştırmıyor diye biliyorum. Anlatıyorsun odaklanamıyorum diyosun birkaç soru soruyor sonra yazıyor.
  • Giovanni Pipitto  (13.11.20 17:03:03) 
doktora, ilaca basvurmadan once su programi izleyin, tavsiyeleri uygulayin youtu.be


  • neverletyougodown  (13.11.20 18:28:10) 
@mor bembombom +1, eğer gerçekten ihtiyacınız yoksa (ve hatta varsa bile) yan etkileri kötü oluyor. Düzgün çalışan beyninizi bozmayın, alınacak risk değil. İhtiyaç duyarak 10 yıl kullanmış biri olarak söylüyorum bunu.

Onun haricinde iyi uyku, bolca su ve kahve, sağlam kahvaltı, ara verdiğinizde 5-10 şınav çekmek gibi olaylar veriminizi çok daha iyi artırır. Ben ilacı bırakıp bu yönteme geçtim, faydasını gördüm.
  • plutongezegendegilmi  (13.11.20 18:31:27) 
Ben bu tarz ilaçların etkilerinden çekindiğim için hiç kullanmadım fakat şöyle bir tavsiyede bulunabilirim vitamin takviyesi alabilirsiniz belki. Ben son 4 aydır beslenme düzenimi tamamen değiştirdim ve ekstra d vitamini, magnezyum, çinko, omega 3 gibi takviyeler alıyorum ve odaklanma da sıkıntı yaşayan biriyken şu an daha iyi hissediyorum kendimi o konuda. Beslenme planınıza ceviz, fındık, çekirdek , fıstık ezmesi, avokado gibi sağlıklı yağ içeren besinler ekleyebilir ve değerleninize baktırdıktan sonra eksik olan vitamin vs. varsa takviyeler sayesinde dışarıdan alabilirsiniz.


  • carmenta  (13.11.20 19:36:13) 
@fezagezgini_4 tekrarsan teşekkür ediyorum. İlgili Telegram grubuna katıldım. Mutlaka göz atacağım.

@Giovanni Pipitto teşekkür ediyorum, ilaç alma süreci kolay diyorsunuz yani.

@neverletyougodown teşekkür ediyorum, mutlaka izleyeceğim.

@plutongezegendegilmi teşekkür ediyorum, söylediklerinizi ciddiye alacağım.

@carmenta teşekkür ediyorum, mutlaka vitamin takviyesini düşüneceğim.
  • anladespina  (13.11.20 20:06:18) 
Nootrop denilmiş zaten, ben o grupta olan arcalion isimli ilacı kullanıyorum, ama denildiği gibi aman aman bir yükseliş beklemeyin.


  • encokbenisevinnolur  (13.11.20 21:43:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.