[]

Bina Sağlamlık Testi

Merhabalar. Oturduğumuz bina 1999 depreminden önce yapılmış, yani o ağır depremi yaşamış ve şu anda yorgun sınıfına rahatlıkla girebilecek türden diyebiliriz. Düşük şiddetli sarsıntıyı bile hissediyoruz maalesef.

Benim sorunum şu; insanlar bu test için para vermeye yanaşmıyor. Tabiri caizse "düzenimiz bozulmasın, başımıza iş çıkarmayın" moduna bürünmüş durumdalar. Apartman yöneticimiz bile uğraşmak istiyor desem yeridir. Bu testi yaptırmak için apartmanda çoğunluk sağlanması şart mı? Maliyeti insanların karşı çıkacağı kadar yüksek mi? Geçmişte yaptıranlardan yardım alabilirsem çok güzel olur. (Konum: İstanbul)


 
maliyeti değil ki problem, bina sakat çıkarsa yıkıyorlar gözünün yaşına bakmadan. sonra herkes sokakta. insanlar öleceklerini düşünmüyorlar bir deprem falan olursa. halbuki sakat çıkarsa zaten depremde öleceksiniz anlamına geliyor ama insan psikolojisi işte. kimse ölürüm ben diye düşünmüyor.


  • bohr atom modeli  (12.11.20 22:27:49) 
Surecin sonunda amaciniz nedir? Binayi yiktirmak mi? Kuvvetlendirme isi Turkiye'de standart yapilan haliyle yalan. Yani insanlara "bu binaya baktiralim olmayacaksa yiktiralim" demis oluyorsun. Mesele testte degil yani sonrasinda.


  • robokot  (12.11.20 23:51:04) 
Kentsel dönüşüm düşünebilirsiniz. Testten önce bir müteahhitle görüşün


  • sta  (13.11.20 09:18:12) 
Test için hissedarlardan birinin dilekçe ve imza vermesi yeterli, yetkili firma gelip karot alacak ve demir ölçülerine bakacak, gerekirse rötgen çekecek.

Fiyatı ortalama bir bina için 5 bin lira civarında.

Bina çürükçıkarsa ve isterseniz bunu tapuya şerh ettirip binayı riskli yapıya sokabilirsiniz. Sonrası karmaşa, yıkıp yeniden yapma imkanı yoksa tapuya şerh yaptırmayın. Sadece bireysel olarak binanızın durumunu öğrenin, sonrasına bireysel karar verirsiniz.
  • John Bloor  (13.11.20 10:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.