[]

Iphone XR vs Pixel 4a 5G

Selamlar,

Bu iki telefon arasinda kaldim. 8 senedir ios kullaniyorum ve cok memnunum. Fakat son zamanlarda Applea ayar durumundayim. Usb-C ye gecmemeleri, cevrecilik ayagina adaptorleri kaldirmalari vs yuzunden. Iphone SE kullaniyorum ve artik degistirme zamani geliyor. Iphone XR ve ya Pixel 4a 5G arasinda kaldim. Sizce hic macera aramayip XR mi alsam yoksa herkesin cok pozitif seyler soyledigi Pixeli mi denesem? Ne dersiniz?

Bu arada pixel kampanya yapmis. Pixel 4a 5g alinca bose qc35 kulaklik veriyor. Kulaklik zaten tek basina 2000 tl. Yani 64 GB XR fiyatina 128GB Pixel 4a 5g ve kablosuz kulaklik alabiliyorum. Sizce hangisini almali?

 
iostan androide geçilmez bunu bilir bunu söylerim. imkan varsa 11.


  • jelly bear  (12.11.20 11:53:54) 
ios’ten android’e geçilmez +1. iki kere denedim, olmadı. şu anda 6s plus kullanıyorum ve herhangi bir android telefondan daha çok beklentilerimi karşılıyor.

tek söyleyebileceğim biraz daha koyup iphone 11 almanız daha mantıklı olur. özellikle kamera konusunda büyük bir fark var.

bu arada pandemi zamanı maskeli olma konusu, faceid’yi zorluyormuş. kullananlar, özellikle acil durumlarda zorluk yaşayabildiklerini söylüyorlar. gelecek yaz falan iphone se 2020 almayı düşünüyorum sırf bu nedenle. ya da 8 plus falan.
  • avianthem  (12.11.20 12:19:28) 
iphone+1


  • co2s2  (12.11.20 15:50:01) 
2013te ios'ten androide gecmistim, bu sene calistigim yer iphone xr verdi diye kendi androidimle birlikte kullaniyorum su siralar. Pixel hakkinda bilgim yok, samsung a50 kullaniyorum.

Iphone un bence en guzel ozelligi kamerasi, muhtesem cekiyor, tartismasiz. XRin boyutu da super. Bir de takvim arayuzu guzel, toplanti olusturma, kabul etme, reddetme, yonlendirme vs cok kullanisli ama androidde kullanmadim hic.

Onun disinda telefonun yaptigi hersey bana ters geliyor, ciddi ciddi caba sarf ediyorum bazi basit isler icin. Mesela whatsapptan fotograf gondermek istedigimde once birini sectiriyor, coklu gondermek icin arada bin tane yere girip cikmam gerekiyor. Dogal, 'intuitive' gelmiyor bana atayuzu. Belki ben kullanmayi ogrenemedim ya da androide alistim yillardir, ancak gercekten yorucu geliyor bazi yonleri.

Ekranin sag ustten kaydirinca bisey yapmasi, sol ustten kaydirinca baska bisey yapmasi, alttan yukari getirince bambaska bisey yapmasi vs guzel belki ama cok fazla seyi aklimda tutmami gerektiriyor ve bunlari dusunmek yoruyor. Datayi kapatmak istiyorum mesela alt tarafi, ya da hotspot acmak; ayarlarin derinliklerinden oluyor anca. Hotspota baglanan cihaz sayisini sinirlandiramiyorum.

Faceid yapmak istemedim, 2 ayda bir ekran sifresi yeniletiyor mesela. Tamam guvenlik iyi guzel de 2 ayda bir de fazla sik, sirf faceid yapmadim diye buna maruz kalmak sacma.

AppleStore u PlayStore dan daha derli toplu sanirdim, aramalarin en tepesine essek kadar reklam verdigini ve uygulamalarin arasinda bolca cer cop oldugunu gordugumden beri yine playstore un daha kullanisli olduguna karar verdim. Aliskanlik olabilir, ama store da gercekten 2000ler internetindeki web sayfalarinda 375 link arasindan dogru download linkini ariyormus gibi hissediyorum.

Telefonun kulaklik girisi yok, o da cok sinir bozucu. Ya bluetooth kulaklik ya da adaptor lazim. Hali hazirda 1000 tane kablolu kulakligim oldugu icin adaptor aldim toplantilar icin, bu kez de sarjdayken kullanamadigimi fark ettim.

Bir de telefon cok kaygan, kilifsiz elimde tutarken her an dusecekmis gibi hissediyorum.

Bunlar da benim tecrubelerim.
  • taurina  (13.11.20 05:37:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.