[]

killa'nın verdiği "mücadele" nedir tam olarak?

Merhabalar

140journos'ın yaptığı killa videosunu izledim de, bu adamın verdiği mücadele tam olarak nedir anlayamadım. Yani rap dinlerdim eskiden, ceza ve sagopa kajmer gibi sanatçıları, ama bu adamı tam anlayamadım, birilerine küfür ediyor ama tam olarak kime ediyor? biraz deli gibi gibi mi sanki?

Aydınlatır mısınız beni bu konuda?

youtu.be

 
almanyada türkleri dışlayanlara küfrediyor işte, hem bu hem de rap müzik yaptıkları ve o zamanlar anlaşılmadıkları için. hala 60'lar ve 70'lerdeki gibi ayrımcılık yapılıyormuş gibi konuşuyor orası problemli. ama bir killa böyle, mesela fuat da alamancı ama bu kadar dem vurmuyor.


  • rose parks  (11.11.20 14:55:05) 
türkleri dışlayanlara küfür ediyor ama kendisi gibi gelen suriyeli, afgan ve arap göçmenlere it kopuk serseri diyor. kısada ne dediğini bilmeyen meczup un teki bu herif.

mültecilere sallayan adam silahlı soygundan ceza yatmış birisi. bunu da türkleri savunmak için yaptığını falan iddia ediyor.
  • ada meltemi  (11.11.20 15:04:55) 
bir yerde yabancı olmak çok zordur. ne kadar entegrasyona yatkın olsanız, hatta asimile olsanız, siz yabancısınız.
çok yakın zamanda Türkiye'de Suriyeliler bu tarzda bir yaşamı benimseyecekler. Adli olaylar olmamasını umuyorum ama polyanna değilim.

  • cliquot  (11.11.20 15:05:39) 
ilk dönemlerinde sosyal çevre ve ilk kuşak göçmen işçilerin yaşadığı zorluk nedeniyle kendince bir hayatta kalma mücadelesi var. bunun için hızlı para derdinde herkes illegal peşinde. ki söylediği gibi kurşun atmışlığı, soygun gibi pis işlere bulaşmışlığı da var. "dazlak" mücadelesi ile de saflarını güçlendiriyor hem para hem güç kazanıyor. uzun süre hapislerde falan da kalıyor bu dönemde.

sonrasında asıl mücadele başlıyor. bu işlerden elini kolunu çekip temiz iş yapma derdi. illegalin içindeki bir insan için bu süreç çok sıkıntılı. kolay parayı itmek, arada kalmışlık, temiz çevre kurabilmek vs çok çok daha zor. ki boe b'den sonra buna niyetlense de uzun süre yine başı dertten kurtulmuyor.
üstü kapalı bahsedilen diğer birçok yabancı ve türk çete de hala bu tayfaya bilenmiş durumda. 36 boys'un ağır abilerinin çoğu hala temiz değil. diğer çeteler de bu ağır abilere ve tabii ki killa'ya karşı hala.

ki berlin'in yeraltı dünyası öyle berbat ki Türkiye'den ya da dünyadan başka bir örnek veremedim şu an. adana hürriyet mahallesinin en az 100 kat belalı çevreleri içinde "temiz iş" yapabilmeyi hayal edebilirsiniz. bugün bile Hürriyet'te efendi takılıp helal para kazamaya çalışsanız ilk ara sokakta ezerler sizi.


ek: @ada meltemi'ne cevap olarak, bu adamın siyaseti tipik alamancı siyaseti. bugün sorsak türkler iyi de bu afganlar bulgarlar her yeri kirletiyor diye ağlar.
ek olarak bunlara öfkeli olmasının diğer sebebi de şu. türkler çeteleşmeyi bırakmış topluma artık adapte olacakken berlin deli gibi yeni dalga göçmen nüfus kazandı. gerçekten de şu an Berlin'de içtiğiniz ottan park yerine ödediğiniz paraya kadar her şey afgan, rus, bulgar, suriyeli mafyalara gidiyor. bu da massaka gibi yurdum alamancı tiplerini tekrar illegale itmeye başladı. onlar yapıyorsa biz de yaparız gibisinden.

tabi şu an suçlu aramıyoruz ama bu olaylarda asıl suçlu evi alman marka tanklarla yıkılan suriyeliler, natonun elinde büyüyen taliban yüzünden kaçan afganlar, Merkel'in almanya refahı için aç bıraktığı yunanlar ve bulgar değil.
deli gibi büyük coğrafyada topraksız bırakılıp 60'lardan sonra Almanya'ya satılmış türk köylüler de değil.
  • patronaj1  (11.11.20 15:06:30 ~ 15:17:39) 
Duvar yıkıldıktan sonra diğer taraftan bu tarafa geçen almanlar "buraların ekmeğini bu göçmenler yiyor, bunalrı kovmamız lazım" mantığında hareket ediyor. Bir paylaşım savaşı başlıyor böylece, duvar yıkılana kadar dazlak problemi yok bildiğim kadarıyla.

Tek tek gezip dayak yememek, şiddete maruz kalmamak için de göçmenler gruplaşıyor ve çeteleşiyor mecburen, o sırada bu 36 boys vs kuruluyor.

Özetle zamanında ciddi bir mücadele verdikleri ve "harbi ghetto" oldukları doğru, ama şu an hala o zamanları anlatıp ekmeğine bakıyor adamlar. Nihayetinde "gangsta rap" yapıyorlar, napsınlar bu zamanda berlinde silahlı suça mı karışsınlar müziklerini ve kültürlerini beslemek için? Mecburen geçmişi anlatıp duruyorlar.

Killa adamdır, uzun yıllardır severek dinlerim.
  • John Bloor  (11.11.20 15:43:44) 
Bu Almancı muhabettleri , İnternetin çıkışıyla bitmeliydi.
Youtube var . Yaz Kreuzberg walk . Bak Videolara. İnanmayın bu Alamancılara.
Kreuzbergle kıyasla Kadıköy, Beşiktaş daha tehlikelidir.

Not: Yanlış anlamayın. Eskiden Kreuzberg tehlikeliymiş. Demiyorum. Kreuzberg her zaman İstanbul'un/ Ankara'nın / Diyarbakır'ın o zamanına göre güvenlidir.
  • ycaycayca  (12.11.20 07:46:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.