[]

Sigortacı açısından "hasar"

Kombinin sirkülasyon pompası arıza yaptı, değişmesi gerekiyor. Ziraat’ten bir eşya sigortamız var, bugün sigortayı aradım, “hasar olması durumunda” masrafın karşılanacağı söylendi. “hasar”dan tam olarak kastettiklerinin ne olduğunu sorduğumda net yanıt alamıyorum, ancak teknik servis raporu “sirkülasyon pompasında hasar” şeklinde düzenlendi.

Sigortacı jargonunda “hasar” ne anlama geliyor, bu konuda bilginiz var mı? Yani pompanın işlevini yitirmiş olması hasar anlamına geliyor mu yoksa illa pompanın deforme olmuş olması gibi bir durum mu gerekiyor?


 
genel olarak, sigortalanmis bir risk ise odenir. policenin risk kapsamina bakin.


  • camussar  (28.10.20 18:12:10) 
Ona arıza deniyor.pompa çalışmış ve ömrünü tamamlamış.bunu özellikle sigorta ettirmediysen karşılamaz.

Araç üzerinden anlatımı daha kolay olur.arabanı kasko yaptordığında bu sana çarpılırsa,çalınırsa,sen çarparsan,sel olursa vs bunu karşılıyor ama aracın motoru bitti sen rektifiye yaptırdını karşılamaz.biten motor arızadır,aracın sel suyu alıp motorun bitmesi hasardır.

Üst kattan su gelip senin kombin bozulsaydı o hasardı.
  • duptıs  (28.10.20 19:51:41) 
Bir elektrik ya da su hatasından dolayı evin eşyaları hasar alırsa (hasar almak, fiziki olarak zarar görmek) sigorta ödeme yapar. Ama bu dediğiniz olay cihazın arızalanması, sigortalık bir durum yok.

Bir örnek vereyim;

TV durup dururken bozulsa bu sigortayı ilgilendirmez, ama çocuğunuz düşürüp kırsa bu bir kazadır ve hasar oluşmuştur, sigorta ödeme yapar.
  • John Bloor  (29.10.20 10:46:01 ~ 10:46:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.