[]

Fıstık Ezmesi & Tuz ?

Merhaba. Geçenlerde hayatımda ilk kez fıstık ezmesi alayım dedim ve Polmak Gold Kremfıstık'ın şeker ilavesiz olanından aldım. Lakin fazla baskın bir tuz tadı var. Ve merak edip de sözlükte Polmak Gold Kremfıstık başlığında tuz'u arattığımda, bu yöndeki birkaç entry'ye de denk geldim.

eksisozluk.com
eksisozluk.com
eksisozluk.com
eksisozluk.com

İlk kez fıstık ezmesi tüketen biri olarak merak ettiğim şu; diğer markaların fıstık ezmelerinde de her türlü böyle baskın bir tuz tadı oluyor mu, yoksa bu Polmak Gold'un fıstık ezmelerine özel bir durum mu? Bilgi sahibi olanlar paylaşabilirse sevinirim.

 
calvenin fıstık ezmesi de tuzludur. tuzsuzunu duymadım görmedim hiç.


  • sutlu nescafe  (14.10.20 13:53:13) 
Siz şeker ilavesiz olanı kullandığınız için tuz tadı baskın gelmiş olabilir. fakat yine de abartıldığı kadar öbek öbek olmaz.

2 haftada bir tükettiğim bir ürün olarak , şeker ilavesiz tamamıyla rezil bir üründür.

ballı olan aşırı şekerli olup alışkın olmayana o da çok şekerli gelebilir.
chruncy olanı tercih meselesi ama tavsiye edeceğim bir ürün değildir.


en güzeli normal olanı. ekmeğe sür, istersen bal ekle, istersen marmelat ekle efsane olur.
  • janavarorion  (14.10.20 14:02:56) 
bu fıstık ezmelerinin 100 gr da 0.8 gr tuz oluyor. nedenini bilmiyorum.
şeker yoktur. yağ ve protein deposudur.
sağlıklıdır yani.

üstüne bal ya da nutella sürüp de tüketilebilir (ne alaka di mi)
  • ozdek  (14.10.20 14:06:16) 
Tuz eşiğim yüksek olmasına rağmen bazı markalar bana bile tuzlu geliyor. Hatta sanki toz değil de kristal olarak atmışlar gibi ya da zamanla kristalize oluyorlar.


  • prizmatik  (14.10.20 14:10:24) 
Fiyatı bozmuyorsa Jif dene.
Az ye, öz ye.
Polmak, Calve falan hikaye.
  • wrench  (14.10.20 14:36:39) 
özellikle katkısız fıstık ezmelerinde çoğu kez tuzu koruyucu amaçlı kullanıldığını düşünmüştüm oysa ki amaç sodyum barındırmayan bir yiyecek olan fıstık ezmesine bunu ilave etmek ve fıstık tadını daha ön plana çıkarmakmış.


  • emininsel  (14.10.20 14:39:27) 
Sekersiz olanlari ben yiyemiyorum acikcasi. Minimum seviyede sekerli olanlardan Jif'i alabilirsin. Gunde 2 tatli kasigi yesen yeterli ama fiyati surekli artiyor. En son 35-40 liraydi. Bir kavanozu da her gun yersen bir ay bile gitmiyor.


  • hlot  (14.10.20 14:52:39) 
Cityfarm’ın organik fıstık ezmesini alıyorum. Hiç tuz tadı almadım. Akşam bi daha deniycem. Yazarım.


  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (14.10.20 16:51:24) 
Evet evde yaptığınızda da içine biraz tuz atmanız gerekiyor, tarifler böyle.
Evde yapmanızı tavsiye ederim, hem kolay hem içinde ne olduğu belli, hem de şeker yerine bal kullanarak dilediğiniz gibi tadını ayarlayabilirsiniz.
Ben kuruyemişçiden aldığım çifte kavrulmuş tuzsuz fıstıkla yaptım, içine bal ve minicik tuz koydum. Tuz koymasam da olurdu muhtemelen ama arada gelen tuz tadı hoşuma gittiği için böyle yaptım.
  • megalomaniac  (14.10.20 22:02:28) 
Migros'ta satılan nut master markasının içeriğinde 0 tuz yazıyor.


  • kedikumunaiseyenadam  (14.10.20 22:14:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.