[]

İş ingilizcesi

Merhabalar. İşimde finansalların performansını anlatan ingilizce özet dosyalar hazırlıyorum. Ancak kelimelerimde ve kullandigim kaliplarda cok tekrara dustugumu fark ettim. Ornegin butce/gerceklesen farki aciklarken hep realized diyorum. Cesitliligi artirmak adina ne okuyabilirim, nasil calisayim? Site, kaynak onerileri verebilir misiniz?




 
* (bkz: thesaurus.com)
* (bkz: grammarly)
* benzer örnek raporlar nette var mıdır bilmiyorum ama onlara bakmak
  • celeron 300a  (10.10.20 22:12:24) 
ben de aynı işi yapıyorum ama realized yerine actualized'ı kullanıyorum :)

udemy'de düşük fiyata güzel eğitimler var. 28 tl falan. youtube'da da var ama udemy daha derli toplu. uzun içerikler, tek bir başlık altında. bi de para verince eğitimi tamamlamak için daha fazla motive oluyorsun. :)
  • juninho77  (10.10.20 22:35:52) 
hazırlarken quillbot kullanabilirsiniz. kelime çeşitliliğini arttırıyor. ben başta ödevler için kullanıyordum ama daha sonra o kadar çok kullandım ki ordan da bazı şeyler öğrendiğimi keşfettim. faydalı olabilir.


  • mehmed resad  (10.10.20 23:03:12) 
kap'ta şirketlerin ingilizce audit raporları oluyor. onlara bakabilirsin.

bundan başka, global şirketlerin kendi internet sitelerinde investor relations sayfalarındaki finansal raporlarını inceleyebilirsin. apple, ford, bp, shell, aklına ne gelirse.

www.bp.com
www.bp.com
www.shell.com
  • stewie  (10.10.20 23:17:28 ~ 23:19:57) 
Grammarly premium hesabıma ortak arıyorum. Gittigidiyor gibi sitelerde plati üzerinden aldıkları çalıntı hesapları satıyorlar. Bir yıl boyunca sıkıntı yaşamadan az kişinin kullandığı bir hesap arıyorsanız mesaj atabilirsiniz.


  • Alpceliko  (19.02.21 21:36:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.