[]

İngilizce hikaye kitabı okumanın bir faydası olur mu?

İngilizcem iyi değil, geliştirmeye çalışıyorum. Şu sıralar zaten meşgale arıyordum kendime. Tüm boş zamanımı İngilizce ile dolduruyorum.

Ama gerek önceden sınavlara çalışırken gerekse de şimdi kendi kendime çalışırken farkettiğim şey; ben makale, araştırma, köşe yazısı gibi şeyleri okurken çok yoruluyorum. Yani bilmiyorum, başım ağrıyor, bildiğin yazıyla savaşıyorum. Anlamak için kasıyorum, 1-2 okumadan sonra da pilim bitiyor.

Ben en azından bu konuda bi alışkanlık olması için İngilizce hikaye kitapları okusam diyorum. Hiç kendimi yüksekte görmeden stage 1'lerden başlayayım diyorum hatta. Birkaç tanesine baktım hızlıca bayağı basit geldi gözüme ama dediğim gibi hiç yoktan alışmak için stage 1-2-3-4 diye tüm serileri okusam diyorum.

Bunun benim okumama, İngilizce düşünmeme, o makale okumaya çalışırkenki cebelleşmelerime faydası olur mu?

 
olur tabii ama seviyenizi bilerek, bildiğiniz yerden başlayıp yukarı çıkmanız daha iyi olur.


  • 9kuyruklukedi  (07.10.20 12:02:05) 
Bordosiyah yayınlarının kitapları var sol tarafı türkçe sağ tarafı ingilizce. Seviyenizi bilemiyorum ağır gelebilir ama güzel geldi bana baya.


  • bahoho  (07.10.20 12:33:44) 
" Hiç kendimi yüksekte görmeden stage 1'lerden başlayayım diyorum "

en mantıklı yaklaşım. bravo.

daha da mantıklısı ingilizceyi okumaktan keyif alacağınız şeyleri okuyarak geliştirin. illaki bir ilgi alanınız vardır. onunla ilgili şeyler okuyun. okuyacağınız şey sizi cezbetsin. seviyesi de çok yüksek olmasın. sürekli sözlüğe bakarak okumayın.
  • tabudeviren  (07.10.20 13:47:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.