[]

Kedi beslenmesi sorusu (N&D çizelgesi içerir)

Arkadaşlar selam,

Ben kedime N&D mama veriyorum. Paketin arkasındaki çizelgeye gore 4-4.5 kg kediler için günlük öğün miktarı 51-56 gr diyor. Ben de kedim 4.1 kg olduğu için 52 gram olarak seçip sabah ve akşam 26 gram mama veriyorum. Ancak sabah mama saatinden yarım saat once, akşam da 1 saat önce kedim deli gibi miyavlayıp mama istemeye başlıyor. Ama ne miyavlama, hayvan aç yani, belli. Buradaki sorun nedir?

Ek bilgiler: N&D tahılsız kısır kedi maması, kedi yaşı 1.5. cinsiyeti dişi.

Önlem 1: "Kedinin önüne tepeleme koy, o doyunca yemeyi bırakır zaten," diyecekler için cevabım: kedim kilo almaya meyilli. 1 gün gelmeyeceğiz diye 3 öğünü bir arada koyunca 3 öğünü de o anda silip süpüren, doyma hissi olmayan, erik, şeftali, cips, çikolata, elma, hünnap, mısır yiyen, sürekli yiyecek dilenen bir manyak.

 
benim kedim de aynı öyle. sabah ve akşam aynı saatlerde mamasını veriyorum hep. bir vakitten sonra saat kavramını oturtuyor. miyavlamasına aldırış etmeden her zaman vermeniz gereken saatte ve gramajda verin. kıyamayıp erkenden veya daha fazla mama vermeye başlarsanız bunu suistimal edecek.


  • mrjones  (06.10.20 09:00:12) 
Mamaların arkasındaki çizelgeler gösterge niteliğindedir. Her hayvanın fiziksel aktivitesi, metabolizması bir değildir. Burada dikkat edeceğiniz hayvan kilo alıyor gibiyse azaltıp, kilo kaybına uğruyor gibiyse mamayı artırmaktır. Hayvanın aç olduğunu hissediyorsanız muhtemelen açtır. Bence bir ay günlük 80 gr kadar verin duruma göre de bakın kilo almışsa fazla veriyorsunuz almamışsa ve şikayetleri azaldıysa dengeyi bulmuşsunuzdur. Bunca yıldır hayvan bakıyorum o çizelgelerin daha birebir tuttuğunu görmedim.


  • FAtE  (06.10.20 10:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.