[]

Edebiyatın Geçmişi, Bugünü ve Geleceği

Edebiyatın geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben zaman zaman eskiden yazılmış iyi kitapları okurken günümüzde yazılanları kaçırdığımı düşünüyorum. Sizce son zamanlarda yeni çıkan kurgu kitaplar gerçekten nitelikli edebiyat eserleri midir? Eskiden basılmış iyi kitapların yaptığı "beyninden vurulmuşa döndürme hissini" yeni kitaplarda yaşıyor musunuz? Roman ve öykü alanında değerlendirmek gerekirse günümüz yazarlarından (yerli ve yabancı) hangilerini önerirsiniz?




 
Berbatedebiyat diye bi twitter hesabi var. Ben tam olarak yazdigi seylere imzami atiyorum.


  • ElfElf  (03.10.20 20:48:10) 
Edebiyat ölmemiştir. Edebiyat günümüzde de dönemin ruhunu ve gerçekliğini yansıtmaya ve araştırmaya devam etmektedir. Kazuo Ishiguro "Günden Kalanlar" ile başla. Hangi birini sayalım, pek çok şey var?


  • ebabil curnatasi  (03.10.20 21:57:54) 
@j r r tolkien hayrani tabii ki dediğiniz gibi geçen sene de eski, 300 yıl öncesi de. benim kastettiğim döneme damga vurmuş yazarlardı ( dostoyevski, tolstoy, jack london, ahmet hamdi, i.oktay anar, oğuz atay vb. gibi) belki de eskiden bu kadar çok basılan eser olmadığı için iyi olanlar daha kolay sivriliyordu. ama o yetişememişlik hissi şu sıralar fazlasıyla var hem yerli edebiyat için hem de yabancı edebiyat için.

@ElfElf evet ama o hesap ekstrem örneklerle daha çok ilgileniyor. demek istediğim özellikle çöp niteliğindeki kitapları bulup çıkarıyor.

@ebabil curnatasi işte benim dediğim de buydu. hangi birini sayalım? gerçekten nitelikli çok eser var biz mi kaçırıyoruz? öneri için teşekkürler.
  • gadjodilo  (04.10.20 00:02:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.