[]

Papara & Tosla benzeri kuruluşlar

Nedir bunlar? kime bağlıdır? güvenilir midir? avantajlı mıdır? en iyi alternatif hangisidir? kullanıyor musunuz? babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?




 
yıllardır papara kullanırım. hiç sıkını çıkmadı. bankadan buna havale göndermek en fazla 5 dakika, buradana istediğim yere göndermek anında. buradan bana para göndermeleri anında. parayı banka hesabına çekmek en fazla 5 dakika.
benim ciro son 1 yılda 200.000 lirayı da geçmiştir.

  • etna  (20.09.20 15:53:58) 
İçlerinden en beğendiğim Papara oldu. Ben daha çok kampanyaları için kullanıyorum. (Cashback)


  • jamiro  (20.09.20 16:48:36) 
boyle sistemlerin yanilmiyorsam bddk'dan lisans almalari gerekiyor boyle sanal para gibi calisabilmeleri icin. halilye evet guvenilirler, ama calisma sekilleri ve performanslari degisiyor kendi aralarinda. hepsinin sitesinden falan bulabilirsiniz hangi sirkete bagli olduklarini, bazilari bagimsiz olabiliyor. tosla akbank'in mesela. ben aktif olarak kullanmiyorum, arada papara'yi kullaniyorum btc alirken falan.


  • hjarteblod  (20.09.20 16:54:43) 
Tosla Akbank'ın. Papara nerenin bilmiyorum ama internetten servis veren insanlar vs. bunlarla ödeme alıyor anlık-hızlı transfer için.

Ben Tosla kart aldım, Spotify, Netflix vb.'nde bir kısmını iade ediyormuş daha yeni görücem bakalım. Tabii ön ödemeli kart mantığı var, o yüzden her şeyde kullanmıyorum.

not: bankalara bağlı olsalar bile içinde çok para tutma, gerek de yok zaten.
  • nhk ni youkosu  (20.09.20 17:10:24) 
Bu firmalara Elektronik Para kuruluşu deniliyor.

(git: tcmb.gov.tr)

Papara - kendi başına bir şirket, bazı altyapıları için Ing bank kullanıyor ama Ing bank ile bir alakası yok.
Tosla - Akbankın şirketi ama oda Akbanktan bağımsız lisanslı bir elektronik para kuruluşu. Sadece sahibi Akbank.

Bu firmalar BDDK'dan lisanslı ancak Elektronik Para lisansı almak için yatırılan teminat 1 Milyon TL. Çok ciddi bir teminatları yok fakat Türkiyede BDDK'nın regule ettiği bir kurum zor batar, çok da korkmayın.
  • talasas  (21.09.20 02:02:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.