[]

Evde iş bölüşümü sizde nasıl

Bizim evde malesef annem köle gibidir. Baba ve 2 oğul hiçbi iş yapmaz. Anne baba da bu duruma müdahil olmaz. Kız çocuk olarak markete giden, ağır poletleri taşıyan, sebze meyve yıkayan, damacana su taşıyan en küçük olmama rağmen hep benim. Anne baba çok yaşlı. Onlara kıyamıyorum ama 2 adet 45 ve 47 yaşındaki aynı evdeki abi de hep bahane bulur. Hastayım. Obsesif kompulsifim yıkanmamış şeye dokunamam, virüsten korkuyorum dışarı çıkamam, kapıdan içeri suyu alamam vs hep bi bahaneleri var
En basitinden turşu yapıldı şu turşu çok ağır balkona atsana dedim, benim ateşim var dedi kaçtı gitti

Hani trt1de yeni bi dizi başlamış masumlar apartmanı. Bi avuç deli ile yaşayan çaresiz bi küçük kız var
Hah işte bizim ev o diziye on basar

Sizde ev işi paylaşımı nasıl?

 
Esim su an calismadigi icin; o yemek yapar, duz temizlik, camasir, bulasik.

Ben tuvalet, banyo gibi yerleri temizlerim, o temizlik yaparken evdeysem yardım ederim, ayni sey camasir icin de gecerli ama bulasik cok nadir yardim ediyorum çünkü zaten aksam yorgunken bulaşıkla uğraşmıyorum. +Utu de bende.

O calismaya baslarsa daha da fazla is alirim.
  • logisticsmanager  (19.09.20 12:51:28) 
ailemle yaşadığım dönemde (2 kız çocuk, anne-baba) evin bütün işini annem yapardı. yemek temizlik vs açıkçası yardım etmezdik. çok net öküzmüşüz, kadın da bir el atın dememiş nasıl bir öğrenilmiş çaresizlikse. 'ev işi kadının işi' ya sözde... ki çalışan bir kadındı, hem iş hem ev işi.
anne-babanın çocuk yaştan itibaren işleri aile arasında bölmesi şart.
iki kardeş 18'den sonra evden ayrıldık. şimdi bayramda seyranda gittiğimizde her şey ortaklaşa tabii.
  • asisamus  (19.09.20 13:34:28) 
Bizde herkes karışık. Kimse toplu ütü, toplu temizlik yapmaz. Kıyafetleri annem yıkar, herkese dağıtır. Kıyafeti giymeden önce kişinin kendisi ütüsünü yapar. Temizlikte herkes kendi odasını süpürür, ortak alanlar bölüşülür. Yemek de karışık. Ben kendi yemeğimi kendim yaparım, kardeşim haftada bir sofra kurar, kalan günler annemde. Dışarıdan gelen de evin ihtiyacını alır.

Babanız bir iş yapmadıktan sonra abilerinizin de yapmaması normal. Görmemişler ki.
  • jazzabel  (19.09.20 14:53:58 ~ 14:54:48) 
benim babamlar 3 erkek kardeş + babannem + dedem. evlerinde çocukluklarından beri iş bölümü yaparlarmış. dedem de dahil. babam, amcalarım, dedem her türlü ev işini bilirler, (hep kadın görevi olarak görülen) manavdan iyi sebze seçmeyi, yemek yapmayı vs bilirler. babam ve 2 amcam da evlenince de bu huylarını devam ettirip evde yaptıkları işleri "eşine yardım etmek" kafasında yapmazlar. kendilerinin de yaşadıkları bir alan olduğu için yardım değil, sorumluluktur.

neyse, özetle bir çocuk yetiştiği ailesinde görüyorsa yapar, görmüyorsa yapmaz. sizin de aynı şekilde babanızdan görmedikleri için abileriniz de yapmıyor. değişeceklerini de sanmıyorum.
  • invictae  (19.09.20 16:59:34) 
annem babam eşit iş paylaşımı yaparlar
bizde de eşim ve ben eşit paylaşım yaparız

  • basond  (19.09.20 18:05:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.