[]

Diş çürümesinin hızı nelerle bağlantılı?

dişlerim çok sağlıksız. bir tane tam çürük var (dişçiye gideceğim) ve bugün diğer başka bir üst dişimde de kararma farkettim. Genel olarak diş çürümesi neleri yeyip yememekle ile ilişkili oluyor?
Şu an pandemiden ötürü biraz çekimserim dişçiye gitme konusunda ama dişçiye gidinceye kadar veya dişçiden sonra bu çürüme sürecini nasıl yavaşlatırım?



 
Diş fırçalayarak. Yemek yediğiniz zaman dişinizde kalan yemek artıkları bakteriler tarafından yenir/öğütülür bunun sonucunda asidik sıvılar meydana gelir. dişi çürüten budur. bakteriler de şekeri ziyadesi ile sevdiğinden şeker yemek dişleri çürütmenizi tetikler. ama şeker yedikten sonra dişleriniz iyi fırçalarsanız şeker artığı kalmazsa pek bir şey olmaz. ama takdir edersiniz ki her bir şey yedikten sonra dişlerimizi fırçalamıyoruz.

Dişinizi iyi fırçalamanız gerekir. diş ipi ve arayüz fırçası kullanmanız dişinizi korumada önemlidir. hatta ileri seviyeye taşıyarak ağız duşu kullanabilirsiniz.

www.hepsiburada.com

Genel olarak diş çürümesi yedikten sonra diş fırçalamamak ile ilişkili oluyor. Diş fırçalayacak durumda değilseniz en kötü ağzınızı suyla çalkalayın yemek artıkları kalmasın. Günde 3 kereye gerek yok. Bir kere fırçalayın ama iyi fırçalayın.
  • fezagezgini_4  (14.09.20 20:15:46) 
turkiye'deki discim eski toprakti, artik emekli oldu 70'i gecti. 20 sene once yaptigi kaplamayi yurtdisinda goren disciler bana nerde yaptirdigimi falan sorup fotograf cekiyorlar, cok iyiymis. Neyse, ozetle isi iyi yapan bir elemandi.

Cocuklutan beri dislere ozen gosteririm ama curumeyi ben de onleyemiyorum, benim disler iceriden curuyor resmen, disardan ufak bir leke oluyor bir aciyorlar cogu gitmis, defalarca oldu. Benim disci bu olaya genetik derdi, ne kadar fircalarsan fircala babanin disleri ne zaman curuduyse seninkide onu takip edecek diyordu, siralamasina kadar.

Bir de 100 yasini gorursen 3. set dis cikacak o yuzden fazla kafaya takma da diyordu, ben de pesini biraktim 100u bekliyorum :D
  • cooperr  (14.09.20 20:28:12) 
Şeker çok etkiliyor. Bir de diş fırçası tek başına yeterli olmayabiliyor, diş ipi şart. İlk kullanımdan sonra anlıyorsunuz aslında diş ipinin ne kadar elzem olduğunu.


  • voyager 1  (14.09.20 21:38:57) 
Istersen on numara bakim yap: firca + dis ipi + arayuz vs... bazen de genetik!


  • invictae  (14.09.20 23:26:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.