[]

Motor Ehliyeti Direksiyon Sınavı?

Merhaba galyalılar

izmirde bi ehliyet işine bulaştım (motor ve araba) araba kısmını geçtim motor kısmının ise direksiyon sınavı kaldı.fakat sürücü kursum bir son dakika kazıgı ile bize motor dersi vermiyor ben de motor hayatımda kullanmadım.(vitessiz olanlardan kullanmıştım)

soru şudur: Motor direksiyon sınavı nasıldır? Zor mudur? Kullanacağımız motor vitesli midir? Nelere dikkat etmek gerektir?

Eğer sınavda yarı otomatik veya manuel vitesli bişey kullanılacaksa kesin kalırım.Bu noktada izmirde bana motoruyla bir iki tur attıracak, vites mekanizmasını tanıtacak hayırsever bir vatandaş arıyorum.

şimdiden teşekkürler

 
Motorsikletin direksiyon sınavı oldukça kolay. üç dubanın arasından geçiyor sonra 360 derece dönerek tekrar geçiyorsun ve ayağını yere değdirmemişsen sınavı geçiyorsun. Sınav mutlaka manuel vitesli motorsikletle yapılıyor.
İkinci olarak ehliyet kursunu aldığın yer sana direksiyon eğitimi vermek zorunda. Hem otomatik hem de manuel vites motosikletle. Eğer redderse şikayet edeceğini bildir en kralında eğitimi verirler.
Eğer motosiklet sürmeyi düşünüyorsan ileri sürüş tekniklerini içeren bir kursa gitmeni tavsiye ederim.
  • garfield13  (11.05.10 15:55:41) 
ben de izmir'de girdim A2 direksiyon sınavına. Kullanacağın motoru sürücü kursu belirliyor, 4-5 sürücü kursu vardı bizimki dahil hepsi vitessiz scooter ile girdi.

3 kuka dizerler, ilk önce slalom yaparsın, sonra dönerken de slalomla dönersin. En son 3 kukanın etrafında bir tur atar motoru teslim edersin.

Dikkat etmen gereken bir kaç şey var. Verilen kası taktıktan sonra bağla, puan kırabiliyorlar. Dönüşlerde ayağını motorun üstünden ayırma, yere basma. Basarsan bittin geçirmiyorlar. Çok hızlı olmaya çalışma, motoru dengede tutabilecek bir hızda yavaş yavaş gitsen de geçiriyorlar.
  • kimlanbu  (11.05.10 17:03:27) 
teşekkürler cevaplar için, umarım vitessiz motorladır sınav.Garajımda fireblade bekliyür yazıktır


  • jack of shades  (11.05.10 17:28:54) 
Vitesssiz normal scooter ile aldım ben de 2 ay önce. Hiç kuka bile yoktu dümdüz gidip sonra geri döndüm. Hiç kalan olmamıştı.


  • saldiray abi  (11.05.10 17:29:56) 
Hangi kurstan ehliyet alacağına göre değişen şeyler biraz ama aynı alanda birden fazla kurs direksiyon sınavına girerken hiçbirinde vitesli motosiklet görmedim (Hadi yalan olmasın hepsi scooter dı - istisnai bişey değilse viteslide değildi). Şahsen ben vitessiz motosikletle sınava girdim.

Kursun hangi motosiklet(ler)le sınava katılacağını öğrenin. Söz konusu motorla size kurs verilmiyorsa fırsat buldukça motoru kurstan isteyin sokak aralarında çalışın. Sizi şikayet ederim, yakarım, çizerim demektense önce "ben şu motorla biraz çalışayımda sınavda biz hiç direksiyon dersi almadık demek zorunda kalmayalım" gibi bir şey söylemek daha iyi olabilir. Eğer niyetiniz gerçekten ders almaksa o apayrı ama bisiklet üstünde durabiliyorsanız scooter a da çok çabuk alışacaksınız.

kuka arasından gitme gelme diye bakmayın göründüğünden biraz daha zor olabilir. Sizde yolunuza taş vs koyup aralarından geçmeye çalışın. Ayağınızı yere koymadan dönmeye uğraşın. Kask takın ve önüşlerde sinyalverin. Sinyal vererek aldığınız puanlar ayaınızı yere koyduğunuzda size lazım olabilir :)

Panik yapmayın sizden önce düşen şaşan olursa moraliniz bozulmasın.
  • katilonur  (11.05.10 19:07:07) 
ben de konyya dan aldım ve vitesli olması şart diye biliyorum 7 ya da 8 tane koninin bir sağından bir solundan geçerek (sağda başlayıp enson da dönüp solda bitirecek şekilde) geliyorsun. benim sürdüğüm 195X model java dediklerinden di çok zorlandım(hatta kurs hocası motoru benm yerime çalıştırdı çünkü çalışmıyordu.
şikayet edeceğini söyle ve mutlaka vitesli de öğretsinler.

  • hoot  (11.05.10 19:35:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.