[]

Yurtdışındaki çalışma günleri Türkiye'de sayılıyor mu ?

Emekliliğine 800 çalışma günü kalan bir akrabam emeklilik yaşını doldurmuş! Türkiye'de çalışmadığı 2013 2014 2015 yılları arasında 3 sene yurtdışında çalışmış. SSK'ya yurtdışında calıstıgına dair belgeleri iletirse emekli olabilir mi ?


Buna göre Türkiye'ye gelecek işlemleri yapmak için teşekkürler.

 
Yurtdisinda calistigi sure boyunca SGK'ya herhangi bir odeme yapmadigi icin o gunler SGK'da sayilmaz.

Fakat o gunler icin borclanip odeyebilir diye biliyorum. SGK'y arayip bir sorun.
  • writeronthestorm  (11.09.20 21:12:31) 
Anlasmali olan ulkeler sgk ile.
Iyice arastirin, sorun.

  • kuehles blondes  (11.09.20 21:16:23) 
Çalışma günleri ile ilgili bir kanıt getirip primleri cebinden öderse olabilir. Biz gemilerde çalışıyoruz, kontrat bitimlerinde gemiadamı cüzdanımıza kaptan tarafından imzalı olarak çalışma günlerimiz dolduruluyor. Bu günleri göstererek sigorta primlerini ödeyip saydırabiliyoruz.


  • burka  (11.09.20 21:21:39 ~ 21:22:14) 
Bir sene oldu sanırım, yasa çıktı, artık yapılamıyor. Fakat eskiden yurtdışında çalıştığın zamanları konsolosluklara beyan ederek onu emekliliğin için saydırabiliyordun. Artık geçerli değil. Çok fazla almancı var hem almanya hem türkiye'den emekli maaşı alan hem de Türkiye'de sigortalı hiç çalışmadığı halde.

Eskiden çalıştıklarını şu anda beyan edebiliyor musun yoksa o haklar da yandı mı o konuda bir fikrim yok.
  • mirafiori  (11.09.20 22:40:13 ~ 22:41:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.