[]

Nasıl başarıyorsunuz?

Şöyle arzedeyim: Politik gönderme, toplumu, ülkeyi aşağılama v.s. gibi bir niyetle sormuyorum. İstanbul'da ikamet eden, 30'lu yaşlarında, evli, 1 çocuk babasıyım. Dışarıya çıkmak konu olunca adeta fobik bir ruh hali yaşıyorum. Evin dışına çıkma teşebbüsüm bazen henüz asansörde başlayan sinir bozucu, moral bozucu şeylerle devam ediyor. Bu şeylerin bazen mağduru, bazen tanığı durumunda kalıyorum. Her ikisi de moral ve sinir bozukluğuna sebep oluyor. Abartıyor muyum acaba diye düşüncelerimi, tanık olduğum şeyleri tekrar değerlendiriyorum ama kendimi korkunç bir anominin ortasında buluyorum. Bilirsiniz zaman zaman bazı magandalıklar, psikopatlıklar sosyal medyada v.s. gündem olur. Yorumlarda suçlular lehine onlarca yoruma rastlıyorum. Toplumumuz başka bir ruh halinde almış başını gidiyor. Kural ve kuralsızlığı kişilerin anlık ruh halleri belirliyor. Herkes haklı. Herkesin işlediği cürüme yönelik savunması cebinde. Bugün ailece, İstanbul'un orta yerindeki şehir ormanında çay içmeye karar verdik. Eve dönüş yolu için kullandığımız yol gidişli gelişli, virajlı bir köy yolu. Saat 17-18 civarı... Yol boyu sık aralıklarla hız sınırını 30 olarak belirten levhalar var. Ben de 30-40 civarı bir hızla sürüyorum aracı. Arkadan selektörler, kornalar, arka tampona girmeler, karşı yönden gelen araçlarla burun buruna sollamalar.... Hadi birinin aciliyeti vardır... Birinin tuvaleti sıkıştırmıştır... Arkamızdan gelen araçların büyük çoğunluğu kornalarıyla bize küfrederek sollamalarını yaptılar. Bu araçların içindekiler muhtemelen temiz hava almaya, pikniğe çıkmış insanlardı. Bahsettiğim yol keyifli bir orman yoluydu. Saat, lokasyon, iklim şartları acele etmeyi, paniği v.s. gerekli kılan bir durumda değildi. Yani ardımızdan sel gelmiyordu. Birazdan patlayacak bir fırtına yoktu. Gece karanlığı çökmeyecekti birazdan... Siz nasıl başarıyorsunuz dışarıda olmayı? Nasıl tahammül ediyorsunuz? Psikoloğa gitmeli miyim?

EDİT: Dikiz aynasından baktığımda alttaki bazı yorum sahiplerini görüyorum. Sorumu sorarken bu durumdan bahsetmiştim. Bahsettiğim yolun adını vereyim. Habipler-Kemerburgaz arası Pirinççi köy yolu. Bu durumlarda şöyle düşünüyorum. Yol yapmak bir mühendislik işidir. Bunu yapan mühendisler buradaki eğimi, yolun genişliğini, virajları v.s. v.s. hesaba katarak yolun ortalama 30 KM hıza müsait olduğuna karar vermiş ve bunu levhalara uygulamışlar. Bu sınırları zorlamanın anormal olduğu, kazaya sebebiyet vereceği kanaatiyle sürüş yapıyorum. Dünyanın her yerinde bunun küfür yeme sebebi olduğu, temayüllere uyum, kuralcılık, pasif agresif ithamı v.s. İşte tam bu yaklaşımları sormaya çalışıyordum. Anomi dediğim şey tam da budur işte.


 
yok hocam. psikolağa gitmesi gereken siz değilsiniz, size selektör yapanlar. sanırım yeni çocuklu olduğu için fazla dikkatlisiniz. onlar geçip gitsinler siz 50-60 la devam edin. normal sizsiniz onlar anormal. selamlar.


  • ankarakecisi  (06.09.20 22:22:35) 
Genel olarak sosyalleşme, insanların size baktığını düşünme gibi durumlar varsa sosyal anksiyeteniz olabilir. Bahsettiğiniz şehrin yaşattığı kaos ve stres olabilir. O şekilde arama motorunda bakarsınız.

Benzer durumdan dolayı ev ve iş arasında eğer yapabiliyorsam stressiz bir şekilde gitmeyi tercih ediyorum, araba kesin kullanmıyorum. İşyeri ile konuşup 1 saat erken gelip 1 saat erken çıkma durumunu deneyebilirsiniz. Kısaca stres yapan ortamdan uzaklaşma yollarını arayıp derim imkanınız varsa.

Hafta sonu araba kullanacaksanız çok erken çıkıp, erken dönebilirsiniz. Akşam çıkacaksanız yakın yerlere yürüyerek gidersiniz. Stres kaynaklarını uzak tutmak için, İstanbul'da çok mümkün olmasa da bu tür yolları mutlaka araştırın, amaç kalabalığın az olduğu zamanlara denk gelmek, trafikten uzak durulabiliyorsa uzak durmak. Lokal yerlerde takılmak, kalabalık saatlerde çıkmamak.

Ayrıca üç günlük dünya, önemli olan psikolojim şeklinde kimseye bulaşmamaya çalışın.
  • kaset  (07.09.20 00:00:31) 
Kurallarla temayüller çakışınca temayülleri tercih edersen yorulmazsın bu kadar. Kural nazisi olmayın bu kadar.


  • pass  (07.09.20 00:29:03) 
haklısınız. Her günümü bu şekilde geçiriyorum. en güzel şey bile etraftaki insanların etkisiyle, diğer şartlarla (yol/ulaşım/kalabalık) çileye dönüyor.

26 yaşındayım doğma büyüme İstanbulluyum, çok uzundur böyle hissediyorum. Eşimin de durumu tam olarak böyle midir bilemem ama artık çok yorulduğumuz için pandemi öncesi sadece haftada bir iki kere yemeğe gider evlere dağılırdık. Çekilecek çile değil İstanbul.
  • dedi ayca  (07.09.20 08:10:13) 
ben turkiye'de degilim ve her ziyaretimde bahsettiginiz gibi hisseidyorum. ailem (ozellikle annem babam, malum yaslilar) icin endiseliyim.


"Bölünmemiş çift şerit yolda 30 km hızla dünyanın neresine giderseniz gidin selektör korna yersiniz." kesinlikle yanlis ve insanimiz bu kafa yapisina sahip oldugu icin, daha da kotusu herkesi kendi gibi sandigi icin bu kadar geri kalmis durumdayiz.
  • hot potato  (07.09.20 08:18:16 ~ 08:19:20) 
Pasif agresif sürüş yapıyorsun. Korna yemen normal.


  • arnold schwarzeneger  (07.09.20 14:19:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.