[]

27 yaşında hukuk okumak için ders çalışmak

Bazen burada benzeri duyurular görünce yaşı mı olur bunun? İstediğin gibi yaşa diye cevap veriyorum. Fakat şimdi aynı soruyla benim başım dertte. 4 yıl önce İstanbul Üniversitesi işletme fakültesini bitirdim. Hemen akabinde de işimi buldum. Aynı iş yerinde çalışmaya devam etmekteyim. Şirket Türkiye ortalamasının üzerinde çalışma standartlarına sahip. Çalışanın özlük hakları konusunda vs. hiçbir sıkıntı yok. Şirkete de hiçbir zaman profesyonel bakamadım. İşe ihtiyacım olduğu anda hiç ihtiyaçları yokken beni işe aldılar. Bu nedenle karşıma çıkan bir kaç fırsatı kenara ittim. Fırsatlar yalnızca maddi idi. Maddi anlamda şirketteki kazancımla geçinebiliyorum. Şuan bekar ve yalnız yaşayan bir bireyim. Hiç birikimim de yok. 4 yıl çalıştığım süre boyunca ikiz kardeşlerimi okuttum. Tabii bunu büyük bir birikim sayıyorum. Neyse hayatımı kısmi bir özetle geçtim. Bugün 26 yaş 8 aylık oldum. hukuk okumak da içimde ukde. Hukuk Kazanmak için Matematik sorularını çözebilmem yeterli olacak. Diğer alanlarda hiçbir sıkıntım yok. Sözelde ilk 5.000'e çok rahat giriyorum. Bu bir macera mı olur yoksa yapmalı mıyım? Ne dersiniz?




 
bence hukuk da okuyabilirsin, kazanırsın ama yaşın, tecrüben ve bekar olmandan dolayı mba için abd ye gitmeni orada kariyer yapmanı şiddetle öneririrm yani ygs çalışacağına gmat çalış.


  • yeahbutso  (30.08.20 21:27:45) 
Hukuk okumak yerine geniş kapsamlı bir yüksek lisans bölümü seçip onu okusanız. Hukuk okumak içinizde ukte olabilir ama hukuk okuyup da memnun olan hiçbir tanıdığım yok, hepsi de iyi okul mezunu. Ankara’da elini çarpsan hukuk mezunu veya okuyor. Özel üniversiteler mahvetti ortalığı.


  • Hallegadola  (30.08.20 21:40:07) 
@yeahbutso ve @hallegadola yorumlarınız için teşekkürler. ilk cevabım @yeahbutso'ya. ben bu allahın cezası ingilizcenin üzerine hiç düşmedim kaldı öyle. :( Bir de hiç birikimim vs. olmadan amerikaya gitmeyi düşünmek bir hayalmiş gibi geliyor, bilemiyorum. bu konuda detay da bilmediğim için biraz sığ bakıyor olabilirim.

hukuk okuyanların ana memnuniyetsizlik sebepleri ülkedeki adalete olan güven diye düşünüyorum. bu ebediyete kadar da böyle gitmeyecek. özel üniversitelerin her şeyi mahvettiğinin farkındayım. Ama benim hedefim yalnız ve yalnız Galatasaray ya da İstanbul Hukuk olursa okumak. 3. bir ihtimali değerlendirmem bile. tekrardan ikinize de teşekkürler.
  • candoguaydin  (30.08.20 21:48:00) 
Hiç o kadar uğraşmayın, sınavıyla, sıralamasıyla.
Çalıştığım işyerinin sahibi 45 yaşında coğrafya öğretmeni, dersane müdürü. Daha doğrusu sahibi. Girdi sınava aöf Adalet yazdı Anadolu aöfden 2 yıl adalet okudu ikinci yıl dgs ye çalıştı Marmara üniversitesi hukuk fakültesinden geçen yıl mezun oldu.
Tam sizlik bir durum bu. Hem çalışın hem aöf den sınavları verin bir yandan da dgs ye hazırlanıp içinizde kalmasına fırsat bırakmadın bitirin.
Hatta şu anda fırsat kaçmadı Anadolu aöf 2. Üniversite kayıtlarını araştırın, bilgi alın. 2. Üniversite olarak hiç lys yks vs. Uğraşmayın. Bol şans.
  • kirmizipilotkalem  (30.08.20 21:52:15) 
@kirmizipilotkalem adaleti de bitirdim bu arada. :)


  • candoguaydin  (30.08.20 21:56:16) 
@candoguaydin eee peki daha ne? :)
Bu yıl dgs ye girenler tarihin en kolay sınavı olduğundan bahsediyor.
Girseydiniz hukuk kesin gelirdi.
  • kirmizipilotkalem  (30.08.20 22:04:35) 
Benim çevremde çoğu insan Ankara, Gazi, Bilkent hukuk mezunu. Sorun sizin dediğiniz gibi adalete olan güvenin yanı sıra duygusal. Bu insanlar derece yapıp girdiler bu okullara. Dayıları yok, hakim/savcı olamadılar. En fazla asgari ücretle avukatlık yapıyorlar. Çünkü arz talepten şu an çok çok fazla. Aşırı çok avukat var Ankara’da. Sizin iyi bir okul okumanız hukukta bir şey değiştirmiyor. Ama artı bir yabancı dil size uluslararası davalar üzerinde çalışan bürolarda iş imkanı sunar. İyi bir fransızca kuzey Afrika ülkelerinde iş yapar mesela. Ya da sağlam bir Rusça hayat kurtarır hukukun yanı sıra. Çünkü artık hukuk okumak bir ayrıcalık değil. Artı yan bir özellik gerek.

Onun haricinde hazır adalet okumuşsunuz ben de DGS öneririm. DGS aşırı basit. Boşuna diğer sınavlarla uğraşmayın.
  • Hallegadola  (30.08.20 22:43:50) 
geçen alese girmeden 2020 dgsyi çözdüm alesten kat kat kolay bir sınavdı. aleste çok zor değil ama dgsye görece daha zor ve süre sıkıntısının bariz olduğu bir sınav. üstelik türkçeside çok daha makul ve kolay dgs'nin. bu durumda dgs ile geçmeniz çok daha efektif gözüküyor. yani yks için çok daha fazla ve yoğun çalışma gerekir hem zamandan hem konudan tasarruf etmiş olursunuz. aynı zamanda çalışıyorsunuz velevki %50burslu hukuk kazansanız dahi ödeme konusunda sıkıntı yaşamazsınız sanıyorum. özel okullar zaten ders sayma işleminde devlete göre daha çok kolaylık sağlıyor.


  • outis2  (30.08.20 22:54:07) 
@Outis özel üniversite de asla okumam. %100 burslu olsa dahi. Yorumlarınız için teşekkürler.


  • candoguaydin  (31.08.20 00:00:29) 
Okuma boşver derim ben. Bu yaştan sonra Türkiye'de hukuk okumaya değmez.


  • ufo görmeyi hayal eden masum şehirli  (31.08.20 10:10:54) 
Hukuk okuyacaksanız bu saatten sonra babanızdan kalacak bir ofisiniz olursa risk alın derim.Veyahut müvekkil olarak bağlayabileceğiniz 2-3 firma varsa yola çıkın.Öbür türlü asgari ücret ile avukat olarak butik ofislerde çalışırsınız.Ofis açsanız da birikim ile belki 1 yıl masraflarını karşılamanız gerekecek.

Maalesef yeni başlayan avukatlar zor durumdalar.Çoğu ofis bile açamıyor.Açan da belli süre müvekkil bulamadığından masraflarını da karşılayamadan kapatıyor.Çoğu avukat sigorta prim borcunu ödeyemeden karın tokluğuna çalışıyor (kendi ofisi olanlar).

Bence işiniz varsa hiç zorlamayın.Hukuk okuyun ama avukatlık bu memlekette artık zor..
  • drako  (31.08.20 10:19:15 ~ 10:19:49) 
30 yaşından sonra hukuk mesleklerine giriş sınavı (bu sınavın kalkmayacağını varsayıyorum) ve muhtemelen şu anki maaşınızdan düşük bir maaşla hiç bilmediğiniz bir işe başlama enerjiniz varsa okuyun. Hukuktan bir şekilde mezun olunuyor; hedeflediğiniz iki okuldan biraz daha zor mezun olunur belki. GSÜ düşünüyorsanız 1 sene Fransızca öğrenmeniz gerekecek, İngilizce'nin üzerine düşmemişken bu aşamayı da göz önünde bulundurun derim. Bir de anladığım kadarıyla hem çalışıp hem okuyacaksınız; fotokopiciden not alarak vs. çok rahat okuyabilirsiniz ama bir şeyler de eksik kalabilir.

Drako +1 ayrıca. Birkaç plaza ofisinde kölelik yapan avukatlardan olmayacaksanız ve kendi ofisinizi döndürebilecek bir çevreniz yoksa hukuk okuyup da avukat olarak iyi paralar kazanmak çok da kolay değil. Mezun olduktan sonra yine bir sürü mücadele etmek gerekecek. Esnaf ağzı yapabilen/babası zengin olan Berkecan üniversitesi mezunu adam gerçekten hukuk bilen adama göre daha çok kazanan bir avukat olduğu için hukuk okuyanların memnuniyetsizliği. Adaletten önce geçim derdi var ciddi ciddi.
  • wish i could find a way to disappear  (31.08.20 20:23:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.