[]

Çok saçma bir ekonomi sorusu. Aklım almadı.

Ben mesela bir bankayım, a bankası. biri bana geliyor ve bilmemne derneğine 20 milyon dolar bağışlıyorum diyor. Bağışladığı dernek de zamanla varlık fonuna aktarılıyor. Ya da swap işlemlerinde kullanılmak üzere ya da dış borç ödemek için merkez bankasına veriliyor.

şimdi soru şu; aslında para verilmedi. öyle bir para yok. sadece a bankasında bir işlem yapılıyor ve bankanın döviz rezervine para giriyor. sonra bu çeşitli sebeplerle kullanılıyor. Atıyorum dövizi baskılamak için piyasaya satılıyor ucuzdan.

bu paranın gerçekten o bankaya yatıp yatmadığını kim bilecek? Bankalar bilançolarını ya da rezervlerini böyle şişiremez mi? Özellikle devlet bankaları? Olmayan paraları a kişisi mevduatına yatırdı falan diye kayıta alıyorlar ve o para sisteme giriyor. Ben nerede yanlış düşünüyorum?

 
Kasıtlı olarak yapılan usulsüzlüklerde de, yurt içinde BDDK, yurt dışında Amerika amiyane tabirle adamı oyar.


  • archmage mahmut  (29.08.20 01:24:52 ~ 01:27:41) 
bu tür büyük hesaplar, hesap hareketleri anında MASAK a bildirilir. www.hmb.gov.tr


  • ankarakecisi  (29.08.20 09:23:58) 
the big short izleyiniz, olmayan paralar ile yaratilan sisirilmis fonlari...herkesin bildigi ama sustugu saadet zinciri gibi


  • cairo  (29.08.20 09:51:28) 
Peki bu olay sahte mevduat hesapları ile devlet tarafından yaratılıyor ve doları baskılamak için mrkez bankasi tarafindan kullaniliyorsa? Yani masak falan bu işin içindeyse bu olay uluslararası bankalar tarafından nasiĺ anlasilabilir?


  • yollarbenibekler  (29.08.20 18:17:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.