[]

Pandemi nedeniyle kayıt dondurma ve ek süre

Merhaba,

YÖK geçen dönem için kayıt dondurma hakkı verdikten sonra, lisansüstü öğrencilere bir kez, salgın devam ederse de bir kez daha ek süre verileceğini duyurmuştu.

Geçen dönem kayıt donduranlar ek süreye de başvurabiliyorlar mı? Bu genel bir uygulama mı, yoksa üniversitelerin keyfine mi kaldı?

Teşekkürler...

 
ben de itü için öyle birşey gördüm, ki olursa süper olur. ama en iyisini enstitü bilir sanıyorum. enstitünü ararsan daha doğru bilgi alabilirsin. hatta ben de arayayım birazdan iyi hatırlattın :)


  • pasp  (28.08.20 10:14:16) 
Ben başkası için soruyorum. Ben dondurmamıştım, nolur nolmaz diye ek süre başvurusu yaptım ve onaylandı.

Şimdi bazı üniversitelerde kayıt donduranlar ek süreden yararlanamaz deniyormuş, ama ikisi farklı şey bunların. En azından bir dönem ek süre hakkından yararlanılabilmesi gerekiyor.

İtü'den aldığınız cevabı paylaşırsanız sevinirim.
  • fadetoreality  (28.08.20 10:50:49) 
ya ben itü fbe'yi aradım, ben de geçen dönem covid nedeniyle izin almıştım, bu dönem de alabilir miyim diye sordum, zaten öyle bir hakkınız normalde de var dediler, o yüzden hocamla görüşüp almayı düşünüyorum tekrar. bir yarım dönem izin zaten veriyorlarmış. ama yine de arkadaşın kendi enstitüsüne sorsun, çünkü bazen genel uygulama diyorsun, üniversite kafasına göre değiştiriyor, falan. bazen de tam tersi "bizim yönetmeliğimiz böyle" deyollaa, ama bir bakıyorsun meğersem yök zaten öyle demiş. saçma sapan işler işte.


  • pasp  (28.08.20 16:50:31 ~ 16:50:47) 
Ben İÜC'de ek süre istedim, onaylandı ama bu kayıt dondurmak gibi değil, süre hakkına bir dönem daha eklenecek dediler. Sanırım sadece tez dönemindekilere ek süre veriliyor ve bu arada ilerleme raporu filan da veriliyor.

YÖK'ün yönetmeliğine göre, pandeminin devam etmesi durumunda bir başvuru hakkımız daha var aslında. Sorun ODTÜ'nün ve belki başka üniversitelerin geçen dönem kayıt donduranların bundan yararlanamayacağını söylemesi. Ek süre hakkı kayıt dondurma hakkından sonra verildi. Kayıt donduranların da en azından bir dönem ek süreden yararlanabilmesi lazım. Yani zaten enstitünün söylediği şeyin yanlış olduğunu düşündüğüm için başka üniversitelerdeki durumu öğrenmeye çalışıyorum.

İTÜ'nün "izin" dediği sanırım kayıt dondurmak, yani dönem kaydı yapılmamış oluyor, değil mi? Eğer öyleyse size söyledikleri yine bu ek süre hakkı değil. Eğer donduranlar da ek süreden yararlanabiliyorsa sizin de daha fazla süreniz olabilir.

Bir şey ilan ediyorlar, ama herkes farklı yorumluyor ve uyguluyor. Bir şey nasıl yapılmamalı, hep bunun örneğini görüyoruz.
  • fadetoreality  (29.08.20 22:55:37 ~ 02.09.20 16:58:12) 
Sabah sabah kafam yerinde olmadığı için parça parça alıp öyle cevap vereceğim.

"Ben İÜC'de ek süre istedim, onaylandı ama bu kayıt dondurmak gibi değil, süre hakkına bir dönem daha eklenecek dediler. Sanırım sadece tez dönemindekilere ek süre veriliyor ve bu arada ilerleme raporu filan da veriliyor1." İTÜ'de tüm öğrencilere (lisans ve lisans üstü) covid nedeniyle izin verdiler, ama bu okulu dondurma şeklinde değil, yani "süreden sayılmayan izin" şeklinde. şöyle ki, diyelim ki tezin son savunma dönemi bahar 2022, ama bu şekilde izin alınca yarım dönem daha hakkın oluyor, yani bahar 2022'de bitirme zorunluluğun güz 2022'ye atılıyor. dondurmadan farklı bu. ek olarak tez ilerleme raporu verme, evet üniversiteye göre değişiyor, mesela covid izin döneminde İTÜ'de rapor vermiyorsun izinli olduğun için, ama Marmara'da veriyormuşsun -en azından ULİ'de-.

"YÖK'ün yönetmeliğine göre, pandeminin devam etmesi durumunda bir başvuru hakkımız daha var aslında. Sorun ODTÜ'nün ve belki başka üniversitelerin geçen dönem kayıt donduranların bundan yararlanamayacağını söylemesi. Ek süre hakkı kayıt dondurma hakkından sonra verildi. Kayıt donduranların da en azından bir dönem ek süreden yararlanabilmesi lazım. Yani zaten enstitünün söylediği şeyin yanlış olduğunu düşündüğüm için başka üniversitelerdeki durumu öğrenmeye çalışıyorum." Senin dediğin mantıklı, bence de kayıt dondurulsa da ek süre hakkının yine verilmesi gerekir. yalnız burada şöyle bir durum var, dondurduğun zaman istediğin kadar dondurabilirsin diye biliyorum, yani tez döneminde ise dondurduğun sürede yine gider okulda tezini falan yaparsın. ama tabi ders döneminde isen dediğin gibi sıkıntı olur.

"İTÜ'nün "izin" dediği sanırım kayıt dondurmak, yani dönem kaydı yapılmamış oluyor, değil mi? Eğer öyleyse size söyledikleri yine bu ek süre hakkı değil. Eğer donduranlar da ek süreden yararlanabiliyorsa sizin de daha fazla süreniz olabilir." yok, öyle değil. hatta şöyle diyeyim, ben ultra gerizekalı bir unutkan olduğum için, dönem kaydımı teee mart ayında covid vakaları ülkeye gelmeden ama yurtdışında arttığı dönemde yaptırabildim -evet yuh- sonra hocama dedim ki hocam ben bir b.k yedim şalsdkiakdaia kadın da bıktı benden. neyse, ikimiz de enstitüye dilekçe verdik vs enstitü onay verdi ama pat o arada yasaklar başladı, okula kimse gitmiyor, kurul toplandı mı bilmiyorum, arıyorum kimse yok, kurul onay verecek ki kaydım olacak. neyse kaydım oldu mart sonu gibi sanırım, pat o arada covid izni diye birşey geldi, dedim neymiş ki bu? enstitüyü aradım hocamı aradım, hocam direkt al hiç uğraşma bu dönem dedi, haliyle şu anda izinliyim. ha okulda normalleşme süreci başladı ama ben hem iş yoğunluğu hem de yeni evlilerin tatlı telaşı blabla derken yine gidemedim okula. tezi bitirmem lazım nasıl yapacağım bilmiyorum :( kısacası ben dondurmadım, izinli sayıldım. zaten İTÜ'nün e-fbe sayfasında da izinli olarak görülüyorum.

"Bir şey ilan ediyorlar, ama herkes farklı yorumluyor ve uyguluyor. Bir şey nasıl yapılmamalı, hep bunun örneğini görüyoruz." Kesinlikle aynı fikirdeyim.
  • pasp  (31.08.20 08:56:32) 
bugün şöyle birşey gördüm, belki başkalarının da ihtiyacı olur diye buraya bırakıyorum, itü e-fbe sayfasında var:

ibb.co
  • pasp  (01.09.20 10:38:27) 
Teşekkürler.

Her şey birbirine karışmış durumda. Eskiden de kayıt dondurma diye bir şey vardı. Pandemi nedeniyle tekrar kayıt dondurma hakkı verildi. İTÜ bu arada sizin ve başka arkadaşlarımın dediğine göre "izin" diye bir şey yapmış. Sonra YÖK ek süre verdi, onu da her üniversite kafasına göre uyguluyor.

Bazılarının görevi sadece zorluk çıkarmak.

İTÜ birçok yere göre iyi, orada bile mezun belgemde yanlış yazılan bölüm adını düzelttirmem 2 yıl aldı. Halbuki doğru kişiye ulaşabilince tık diye çözüldü.

Umarım tezlerimizi hemen yazıp bitirebiliriz :)
  • fadetoreality  (02.09.20 17:01:42) 
valla ben inançsız biri olarak şu anda var olan tüm kutsal varlıklara, ruhlara, tanrılara falan yalvarıyorum tez bir an önce bitsin diye (düşen uçakta, acillerde, bir de tez bitirme döneminde ateist olmazaşslaikldşidssa) itü ile ilgili zor olan şey lisans okumakmış gördüğüm kadarıyla, yüksek lisans ve doktorada çok sorun çıktığını görmedim, ama tabi lisans öğrencisinin çokluğundan kaynaklanan bir durum bu, yoksa bir tek yüksek lisans diplomamı alırken biraz zorlandım, onda da zaten geçici mezuniyet belgesini hemen verdikleri için doktoraya başvururken sıkıntı çıkmadı. ama cidden bazıları zorluk çıkarmak için özel olarak maaş hatta prim bile alıyor olabilirler :( kolay gelsin tüm öğrencilere ne diyim? :/


  • pasp  (02.09.20 21:59:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.