[]

Makale/yayın referansında kaynağın adı yazmadan verilen referanslar ?

Bazı makalelerde verilen referanslarda sağ olsunlar kaynağın ismi yazmıyor, sadece yazar adı, dergi adı cilt no vs yazıyorlar prnt.sc

Tek tek bakmaktan başka pratik yöntem yok değil mi ? ilgili referanstaki yayının adını görüp işimize yarar mı diye anlamak için ?

siz de benim gibi sövüyor musunuz böyle referanslar görünce.

 
yazara değil, dergiye sövmek lazım. derginin yöntemi buysa mecbur uyulacak.
ben sayfa numarası yazılmayana bile sövüyorum. işime yarayan bilgi var, sayfa no olsa nokta atışı bulacam ama yok, 500 sayfalık kitabı taramam lazım yerini bulmak için.

bu işin okuyucu kısmı, bir de yazar kısmı var ki o da ayrı sinir, nokta mıydı virgül müydü derken gözüm şaşı olacak bir gün. dipnotta ayrı usul, kaynakçada ayrı usul, bir dergi olmak başkasına gönderirken komple değiştir.

dipnotun "soyad, a.g.e." şeklinde olması kadar salak bir şey var mı ya, a.g.e. yazmayınca anlamıyor mu okuyan onun kaynakçada adı geçen o eser olduğunu!! anlamıyorsa zaten okumasın benim yazdığım makaleyi. ha bir de "soyad, makalenin kıslatılmış adı" yöntemi var ki o evlere şenlik. zaten kelime sınırına zor sığdırabiliyorum 1000 kelimesini zaten makalenin bir kaç kelimelik kısa adı yiyor.

çok dertliyim be fezagezgini bu referanslardan. bütün cumartesi bir dergiye göre hazırladığım alıntı yöntemini, o dergiden vaz geçince pazar günü diğer dergininkine çevirmekle uğraştım. endnote bilgisayarda çalışmadı, mendeley endnote'tan aktardığım kaynakları k.çına göre kaydetti. hiç bir şeye benzemedi referanslar. oturdum iki dergi için de elle sil baştan yaptım. zaten ilk defa kullanacaktım, ikisine de lanet ettim, daha da kullanmam. ne varsa eski karakucak yöntemlerde var.

sana da ayrı kızgınım ulakbim. 2-3 standart belirle bari de tüm türk dergileri onlardan birini kullansın. apa 6 mı, chicago mu, vancouver mı neyse ne. her biri kendi kafasından stil belirliyor. stil dediğime de bakma, belli bir mantığı olsa yanmayacağım. everything but little little, into the middle yöntemiyle kaynakça.

ohhh içimi döktüm rahatladım valla.
  • halanne  (25.08.20 19:55:57) 
Bir seçenek olarak, makalenin online formatına baktınız mı? Çok eski bir makale değilse online formatında makalelere link olabiliyor. Tıklayınca adı sanı yan tarafta çıkıyor. Springer'de falan var bu özellik sanırım. Makalenin adını gönderirseniz bende bakıp nasıl bir şeyden bahsettiğimi daha iyi anlatabilirim.

Edit: Başka makale üzerinden niye anlatmadıysam -_-

Mesela şu:
www.sciencedirect.com

Referans kısmına bakarsanız Scopus, Google Akademik gibi linkleri var makalenin.
  • evrim halkasi  (25.08.20 20:12:38 ~ 20:18:40) 
@evrim halkası çok teşekkürler iyi fikirmiş gerçekten. anladım dediğinizi. genelde science directte görüyordum ben de. daha pratik diye hep sci-hubdan açıyordum makaleleri

üni kütüphanesi üzerinden girip buldum yayını direk referansların ismi çıktı.
  • fezagezgini_4  (25.08.20 20:21:30 ~ 20:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.