[]

Kimya müh vs polimer bilimi

Selam,
Kimya müh lisans mezunuyum ve yüksek lisans yapmak istiyorum. Aslında aklımda hiç polimer bilimi bölümünde yüksek lisans yapmak yoktu. Lisanstayken polimer üzerine dersler aldığım için kimya müh yl'de polimer üzerine çalışmak istiyorum. Sorumsa şu yl mülakatında bana demezler mi polimer üzerine çalışmak istiyorsan git polimer biliminden yüksek lisans yap? Ve ne demeliyim? Bildiğim daha doğrusu duyduğum sadece unvan farklılığı(Yüksek mühendisi olmak ve olmamak).

Diğer sorum ise mülalatta başka neler sorabilirler? Ne tavsiye edersiniz?

Şimdiden tışıkkırlır.

 
Demezler cunku polimer muhendisligi bildigim kadari ile tek bir üniversitede var o da yalova universitesi. Belki birde bursa da olan universitelerde filan vardir. Zaten kimya bolumu ana bilim dallarından biri. Eskiden her universitede bile anabilim dali olmayan bi bolumdu. Fizikokimyanin altında idi.
Eger istediğiniz okulun kimya muh bolumunde polimer calisan hoca varsa, sorun olmamali.

  • a perfect lie  (21.08.20 00:34:58) 
Demezler. Polimer kimya mühendisliğinin de bir konusu, yukarıda da söylendiği gibi başvuracağın okulun kimya müh. hocalarının çalışma alanlarına bak polimer var mı diye. Odtü'de pst var bu arada çok iyi, kimya müh değil ama ona da bir bak istersen. Ünvanı karıştırma mülakatta bence.

Sorular okula, hatta aynı okulda mülakata giren hocalara göre değişir.
  • pati  (21.08.20 07:27:28) 
polimer bilimi, teknolojisi vs. artık adına ne dersen de, yüksek lisans bölümü olarak bir kısım üniversitede var, örneğin itü.

polimer mühendisliği lisans programı ise yalova'da var a perfect lie'ın dediği gibi, ayrıca bursa teknik'te de polimer ve lif mühendisliği olarak da lisans bölümü var.

ek olarak, arkadaşların da dediği gibi, polimer kimya mühendisliğinin kapsamında çalışılabilecek bir alandır. ama aynı zamanda kimya bölümünde, metalurji ve malzeme mühendisliğinde, malzeme biliminde, malzeme bilimi ve mühendisliğinde, makine mühendisliğinde, tekstil mühendisliğinde... vs vs bu gider böyle çalışabilirsin. hangi üniversitede ve hangi bölümde kimlerin ne çalıştığını araştırmadıkça bilemezsin, o yüzden bence bölüm ve üniversiteyi belirledikten sonra hocalarına bir bak. bazen bir bakıyorsun tekstilci çıkmış polimer çalışıyor (daha dün tanıştım böyle bir hocayla). ek olarak kimya mühendisliğinde lisans okuyup, malzeme mühendisliğinde polimer çalışan arkadaşım da var. tam tersi metalurji lisansı yapıp kimya mühendisliğinde polimer çalışan da var. ha tabi sen polimerin nesini çalışmak istiyorsun, o da önemli. işlenmesi mi? sentezi mi? atıyorum kompozit yapı içinde mi? bunları da düşün diye naçizane tavsiye ederim. aslında ideal bir dünyada yaşıyor olsak, direkt hoca seç, okuluna bölümüne bakma derdim ama ne bileyim üniversite evine yakın olsun istersin ya da okulun imkanlarını beğenmezsin başka şehre gitmek istersin vs vs. bunlar da hoca kadar önemli faktörler.

mülakatlarda -genel konuşuyorum- bilimsel hazırlık alması gerekenlere -yani program koşullarında yer alan "kabul edilebilir ancak söz konusu programa uzak kalan bölümler"den mezun olanlara- sert yapabilirler. yani "neden bizim program??" diye oyum oyum oyabilirler. ek olarak farklı üniversiteden gelenleri de eğer transkripttir, aldığı puanlardır, yaptığı bitirme tezidir vs vs çok tatminkar değilse sıkıştırabilirler. bu sıkıştırma yine neden sorusu üzerinde temellenebilir. yani atıyorum "neden itü? neden odtü değil de itü yani? anlatsana biraz :3 " gibisinden sorular olabilir. tezinden illa ki ama illa ki sorarlar, tezine çok iyi hakim olman lazım -yani sen yaptığın için zaten hakim olman lazım da, sonuçta yaşadığımız coğrafya belli, o yüzden çok da yorum yapmak istemiyorum :D - ek olarak karşındaki hoca da muhtemelen kimya mühendisliği çıkışlı olacağından, bölümünle ilgili temel şeyleri sorabilir. ama bu temel şeyler termodinamikten tut, sistem kurmaya kadar teorik ya da pratik şeyler olabilir.

ha, dediğim gibi puanların iyiyse, tezin güzelse, çok aşırı birşey sormadan direkt yollayabilirler de. ama sen yine de sorularına hazırlıklı ol.
  • pasp  (21.08.20 09:06:56 ~ 09:08:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.