[]

İş görüşmesi sonrası mevcut maaş sorusu

Dün başarılı bir iş görüşmesi sonrası insan kaynakları tarafından adamdım.

Kadın mevcut maaşımı sordu, ben de boşluğuna geldi söyledim direkt neyse onu. Sonra istediğim maaşı sordu onu da %30 civarı fazlasını söyledim.

Banka bu arada şirket, istediğim parayı hatta fazlasını alan vardır benim pozisyon ve tecrübemde de yine de kafama takıldı mevcut maaşı daha yüksek mi söyleseydim diye.

Siz napıyorsunuz bu soru karşısında? Mevcut maaşı söylerim, maaş aralığı söylerim, söylemek istemediğimi iletirim, mevcutun üstünde ama makul bir maaş söylerim?

 
Mevcut maaşını yüksek söylemelisin. Yoksa sana ondan fazla istediğinden az bir teklif gelecektir.

Unutma herkes yalan söyler.
  • ozdek  (12.08.20 09:56:42) 
illa söylemem gerekiyorsa aldığım ücretin üstünü söylüyorum. prim vb katıyorum. dolayısı ile benim rakam üzerinden pazarlık yapacaksak bile hali hazırdaki maaşımın daha fazlasından yapıyoruz.


  • kondansator  (12.08.20 09:57:06) 
yüksek söylemek +1

ama sigorta primini görebilecekleri bir belge vereceksen başlarken ondan orada aldıgın maaşı hesaplayabiliyorlar sanırım.

Bu tarz durumlarda mevcut maaşı söylememek daha dogru sanki. Bu bilgiyi paylaşmayı doğru bulmuyorum benim beklentim xx şeklinde diyebilirsiniz direk kurumsal bir yerse.
  • ayin yazari  (12.08.20 13:07:42) 
Mevcut maaşı sorması saçma olmuş bence, iş yerinin kalitesizliğini gösterebiliri bu durum. Bu arada iş değişikliği için %30 artış ( pozisyon paralel ise ) gayet iyiymiş. Bunu teklif ederlerse senin için iyi olur. ( teklif etmeyeceklerini pazarlığa %15 - 20 ile başlayacaklarını sanıyorum.


  • pistranger  (12.08.20 13:31:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.