[]

Yeni açılan üniversitede tek arastirma görevlisi olarak çalışmak

Selamlar ahali,
Yeni açılan bir üniversitede, x bölümünde tek araştırma görevlisi olarak çalışır mıydınız? Üniversite, apartman üniversitesi ve başvuracağım bölümün 3 tane hocası var, kabul alırsam ben de tek asistan olacam.

Benim için avantajlı kısmı bölümün ilk yılı olacağı için bölüm dersleri de bu yıl toplamda 2 tane olacak ve öğrenci sayısı az olacak. Mesai saatinde kendime ayırabileceğim bolca vakit olur diye düşünüyorum. Halihazırda özel sektörde çalışıp, bir yandan da doktora yapıyorum ve çok yoruluyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Bu durumun benim göremediğim nasıl dezavantajları olabilir? Kendinize göre bu soruları cevaplarsanız çok sevinirim.

 
Ne kadar para verdiklerine bağlı. Ben min 4000 den aşağısına kabul etmezdim.


  • Gabriel  (11.08.20 17:36:17) 
yeni yasaya göre devlet üniversiteleriyle aynı maaşı vermek zorunda zaten.


  • ciagra  (11.08.20 17:38:31) 
2 bölüm dersi de amma azmış. birine bir hoca girse diğerine ikinci, 3. boşta kalıyor haha. Tabii aynı dersin 2 hocası da olabilir, neyse.

Bana da bolca zamanınız kalırmış gibi geldi ama o iş tam öyle olmayabilir. Biraz da hocasına bağlıdır ama o dersler için bir sürü hazırlığı sizin yapmanızı isteyebilirler.
Bölüm yeniyse, öğrenciler de daha 1. sınıf falansa bir sürü soru gelebilir dersler öncesi ve sonrası, onlara da hazırlıklı olmak gerekir. Sadece dersle ilgili değil okulla ilgili şeyler de olabilir. Tabii onları öğrenci işlerine falan yönlendirebilirsiniz.
Asistan diyince hocaların çaycısı konumuna da düşülmez umarım.
Bellidir muhtemelen ama çalışma saatleriniz keskin olsun, zaten 2 farklı uğraşınız daha varmış. Yani ders öncesi akşamı hoca bir mail atıp şu pdften slayt yap veya yarın da sen sun falan demez umarım.
  • senolll  (11.08.20 17:43:55) 
Yasayı pek takmıyorlar. Vermeyenleri var


  • horowitz  (11.08.20 17:44:39) 
İşin içinden bildiriyorum. Bolca vaktiniz olmayacak.

Özel üniversitelerde araştırma görevlisi boş durmasın diye sırtında fotokopi makinesi taşıtan yerler var.

Bence özel sektörde aldığınız maaştan az alacaksanız uzak durun. O yasayı falan çok takmayan yerler olduğunu ben de duydum.
  • armagan abanuz  (11.08.20 17:48:35) 
Üniversiteler arasında değişebilir ama gerçekten özel üniversitelerde boş bırakmamak için alakasız işler yaptırabiliyorlar. Ben devlet üniversitesinde tek asistan olarak çalışmıştım, yazışma ve sekreterlik işlerini bölüm memuru beceremiyor diye bana yaptırıyorlardı.

Maaş konusu da şöyle: Önce eşit maaş dediler, sonra brüt üzerinden de eşitleyebilirsiniz dediler, sonra istiyorsanız 2021'de eşitlemeyi başlatın dediler. Brüt üzerinden eşitleyince net ele geçen devlettekinden daha az oluyor. Okulun nasıl eşitleme yaptığı da önemli o yüzden. Başlayacaksanız bu ayrıntıları konuşmayı unutmayın.
  • evrim halkasi  (11.08.20 17:53:11) 
Bölümde iki ders var; ancak hocalar kesin bölüm dışı dersler de veriyor olabilir, onları da asiste edersiniz. Asistanı olmayan hocaları asiste edeceksiniz. Dışarıdan ders vermeye gelen hocaları asiste edeceksiniz. Üniversitede lisansüstü programlar/sertifika programları varsa bunları da asiste edeceksiniz. Bir sürü öğrencinin danışmanlığı sizde olacak ve bunları kaydıyla kuyduyla, abuk subuk sorunlarıyla çok uğraşacaksınız. Sekreterlik işlerinin bir kısmı asistanlara yaptırılıyor (apartman üniversitesi demeyeceğim bir vakıf üniversitesinde öğrencilerin mezuniyet için kontrollerini asistanlara yaptırdıklarını gördüm). Yine bu kapsamda ders programı/sınav programı hazırlama gibi işler size kilitlenebilir. Diğer bölümlerin sınavlarında gözetmen olarak yazılacaksınız okulda asistan olmadığı için; bu da her sınav döneminde 40'a yaklaşabilecek gözetmenlik demek. Tercih dönemlerinde üniversite için satış temsilciliği yapacaksınız. Diğer dönemde ise üniversite tanıtımı adı altında alakalı alakasız liselere gönderileceksiniz. Bunların bazıları veya hepsi olabilir, okula bağlı. Yine de bu olumsuzlukları düşünün.

Belki özel sektöre göre daha az yorulursunuz ama kesinlikle iki derse girip eve gidebilirim diye düşünmeyin. Vakıf üniversitelerinde asistan olan arkadaşlarım doktora derslerine geldikleri günler maaşlarından kesinti yapılıyordu.
  • wish i could find a way to disappear  (12.08.20 00:25:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.