[]

Üniversite tercihi için tavsiye

Kardeşim beklediğinden düşük sıralamayla 52 bininci oldu. Şimdi tercih zamanında yardımcı olmaya çalışıyorum fakat biraz kararsız kaldık. Kendisinin öyle ideal gördüğü bir dal yok ama kafası mühendisliklere kayıyor gibi. Kendisi biraz rahat biri olduğu için endüstri mühendisliği önerdim ama itü, odtü gibi yerler tutmuyor tabii ki. Girerse özyeğin veya ışık'a gidecek. Geçen senenin puanına göre itünün inşaat mühendisliği tutuyor ama ben kendisine çok uygun olduğunu düşünmüyorum. Aileden bir mühendis de itüyü çok övdü fakat benim aklıma pek yatmadı. Ben çok türkiye odaklı olmaması ve mutlu olacağı bir alan seçmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani gidip şantiyeyle vs uğraşmak çok hoşuna gitmez bana kalırsa. Mimarlık gibi bir alanın da çok güzel olacağını düşünüyorum ama aile memur olduğu için direk kpss, iş bulma diye darlıyorlar. Bu bölümlerde okuyan/mezun olan varsa fikir verirse çok güzel olur. Farklı bölüm önerilerine de açığım.




 
bilgisayar mühendisliği??


  • high hopes of the sozluk  (10.08.20 23:59:04) 
Mimarlık kulağa hoş geliyor. Mümkün olsa isterdim ben de mimar olmak. Hakkında hayırlısı olsun.


  • ne zaman emekli olacagim  (11.08.20 00:10:46) 
Mühendislik, mimarlık gibi alanlar hem eğitim, hem iş hayatında gerçekten zorlayıcı alanlar. Hele endüstri mühendisliği oldukça zor bir bölüm, iş hayatında iyi bir kariyere sahip olması için çok emek vermesi lazım.

Özyeğin ve ışık üniversiteleri de okunacak okullar değiller. Ne eğitimi, ne üniversite ortamı düzgün. Hani anca özyeğin de tam burslu okursa faydasını görür.

Bence biraz kardeşinizle oturup konuşun, mümkünse okulları gezin, kafasında hangi bölüm varsa bu bölümden mezun insanlarla konuşmasını sağlayın. Okulların tanıtım günlerinde hocalar görevli oluyor, onlarla konuşmasını sağlayın. Endüstri mühendisliği, mimarlık, inşaat mühendisliği aynı anda düşünülecek bölümler değil ki. Hiç mi daha önce kardeşinizle oturup konuşmadınız ya da ne yapabilir ne yapamaz bilmiyor musunuz?
  • GoodMorningTeacher  (11.08.20 00:12:12) 
İTÜ inşaat mühendisliği tutuyorsa gidebilir. Siz uygun değil, hoşuna gitmez diyerek müdahale ediyorsunuz gibi görünüyor. En iyisi araştırıp istediği bölümü belirlemesi. Bölüm derslerine baksın, kariyer.net gibi sitelerde iş ilanlarına baksın.


  • dissendium  (11.08.20 00:18:02) 
mimarlığın şöyle bir avantajı var diye düşünüyorum. öss sıralamanla okul içi ve sonrası başarı korelasyonu diğer bölümlere oranla daha az çünkü mimarlık mentalitesine yakın dersleri daha öncesinden görmüyorsun. 70 binden elektrik elektroniğe giren biri öyle kolay kolay 5 binden elektrik elektroniğe girenle mezun olduktan sonra kapışamaz. ama mimarlık belli olmaz. yalnız mimarlık severek okunması gereken bir bölüm çünkü 2-3 gün uyumayıp proje bitirmeye çalışmak çok olağan bir olay. sevmezsen hayattan soğursun.

onun dışında endüstri mühendisliği rahat laylaylom bir bölüm değil, ciddi matematik gerektiren bir bölümdür. bu kafayla okunursa mezun olunur ama ileride mühendislik yapamaz, iyiyse pazarlama, insan kaynakları gibi alanlarda başarılı olabilir ama.

özyeğin, ışık iyi üniversiteler değil. itü ile aralarında dağlar var. kalite okulların girebileceği bölümler arasında kendine uygun olanına karar versin.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (11.08.20 00:29:02 ~ 00:29:23) 
Mimarım, inşaat sektörünün içerisindeyim. Ekonomoimin en hızlı etkilediği sektör diyebilirim. Şuan büyük bir daralma ve istihdam sorunu var. Zaten tercih edilmemesinden dolayı sıralamalar oldukça düşmüş gördüğünüz üzere. İTÜ inşaat 15 bin sıralama ile alan bir bölümdü.
Ancak bu mesleği bir ömür boyunca yapacak belki de. Zaten minimum 4 sene sonra piyasaya atılacak o zaman ki şartlar neler gösterir bilinmez. Seçenekler içerisinde bölüm önemli değilse İtü gibi köklü bir okulu tercih etmesi vizyonu açısından da etkili olacaktır.
Mimarlık hakkında da sorularınız olursa yeşillendirebilirsiniz.
  • glavina  (11.08.20 00:53:13) 
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Benim rahat birinden kast etmek istediğim bir şeye heves duymadığı zaman yaptığı işi kendini çok zorlayarak yapan biri. Endüstriyi mantıklı bulmamın sebebi biraz daha esnek bir branş olması. Zaten karışmıyorum ne seçeceğine asla ama ben de gerildim ister istemez.


  • antreman kocu munir bey  (11.08.20 02:06:39) 
Bolum degil de universitelerle ilgili bi yanlisi duzeltmek istiyorum.

Itu tamam iyi okul ama vakiflarla arasinda daglar falan yok maalesef. Iyi ozel universiteler para sayesinde iyi hocalari topluyorlar. Ustelik daha az kisiyle ders yapiyorlar. Oyle bos beles tipler de yok o okullarda. Varsa da azinliktalar. Kotu puanla girip okul birincisi cikan taniyorum. Parasi vardir, sinava calismamistir, dusuk puanla girer yani. Uni sinav notuyla belirlenmemeli ortamin kalitesi.

Ozyegin uni holding destegiyle iyi bi okul olmus olabilir.

Isik ise zaten ilk acilan ozellerden... yillarin egitim kurumudur ayrica
  • Kittie  (11.08.20 12:32:55) 
Öncelikle mezunlarla konuşma, okulları gezme kısmına katılıyorum. Endüstri mühendisliği internetle alakalı tüm işlerde kullanılabilecek bir alan. Ancak onun neden hoşlandığı daha önemli. Telekom, dijital medya, UX özellikle her zaman iş bulabileceği alanlar, bu konudaki iş ilanlarına bakıp kapsamlarını öğrenebilirsiniz.

Mimarlık yapan arkadaşlarım maalesef iş bulamıyorlar ve çok zorlanıyorlar.

İlk yıldan İngilizcesinin çok iyi olmasına dikkat edin ve bu konuda cesaretlendirin. Özyeğin'in avantajı, şirket üniversitesi olduğu için kariyer için avantajı olabilir. Yine mezunlar daha iyi fikir verecektir.
  • kaset  (11.08.20 19:48:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.