[]

Bir ülkeden ev alarak ya da bir ülkede yatırım yaparak oturum izni almak

İnternette biraz araştırınca sadece 250 bin euroluk bir ev alarak Yunanistan’dan ya da 500 bin euroluk bir ev alarak İspanya’dan direkt oturum izni alınabilirmiş gibi anlatılıyor hep. Ev dışında ekstra herhangi bir şey yazmıyor oturum izni için. Gerçekten bu kadar kolay mı bu işler? Parası olan herkes istediği zaman Yunanistan ya da İspanya’dan oturum izni alabiliyor mu yani böyle? Eğer böyle değilse bu oturum izinlerinin gerçek işleyişi nasıl oluyor?

Hemen vatandaşlık verilmediğimi biliyorum. En az bilmem kaç sene o ülkede yaşamak, dil sınavını geçmek gibi şartlar oluyormuş vatandaşlık için. Ama oturum izni için para dışında hiçbir şey yazmıyor. Tecrübesi ya da konu hakkında bilgisi olanlar beni de aydınlatabilir mi biraz?


 
Evet kolay. Ama 500 bin euro az para değil. Bundan daha fazla parası olan arkadaşlarım belli ülkelerden aldı bile. Bu konuyla ilgili çalışan ajanslar var onlara ulaşmak lazım. Oturum izni işin sadece başlangıcı onunla bitmiyor bu işler.


  • ozdek  (07.08.20 19:41:48) 
haha bu kadar kolay mı derken? 250 bin ya da 500 bin euro'dan söz ediyoruz, nesi kolay o paranın? bu kadar parası olan adamlar genelde zaten "nereden oturum alsam" diye düşünecek insanlar değiller. onlar için tabii ki kolay.


  • alevli deniz sortu  (07.08.20 20:58:20 ~ 20:58:32) 
@alevli deniz sortu; “bu kadar kolay mı” dediğim şey 250 ya da 500 bini kazanmak değil, para dışında bir tane bile etmen olmadan oturum izni alabilmek ki o kadar parası olan biri için soruyorum zaten soruyu.


  • ms brownstone  (07.08.20 21:04:02) 
amerikada da vardı bi zamanlar 500bin$ sanırım yanlış hatırlamıyorsam.


  • nahtoderfahrung  (07.08.20 21:09:17) 
Evet oyle oluyor ama niye sasirdigini bilmiyorum. Normal bir insan icin saglamasi zor olmayan baska sartlari da oluyor. Oturma iznini alirsan yilin cogunlugunda oturman gerekiyor genel olarak.


  • dunal  (07.08.20 21:17:01) 
@dunal; birkaç günlük turistik vize alırken bile bir sürü evrak topladığımız için birkaç senelik oturum iznini almak çok daha zor olur diye düşünmüştüm açıkçası. Bu yüzden şaşırdım biraz sadece ev alınca verilmesine.


  • ms brownstone  (07.08.20 21:28:27) 
Yani adamların ülkesine en kötü 300 bin euroluk taşınmaz para sokuyorsun. Onlarin amaci da parayi cekmek. 300bin euro ciddi bir para ve dünyada kac kişi bu parayi verebilecek ki?
Eger bu kadar paran varsa tahminen iyi gelirin de vardir e onu da vergilendirecekler vs.
Bu arada evrak topluyoruz diyorsun da biraz bakarsan sürecin 3-6 ay arasi sürdüğü yaziyor. Evi aldigin an oturma izni çıkmıyor yani, bir suru evrak topluyorsun gene. Ama bunu yapan sayisi cok az oldugundan o kadar detayli yazmamislardir.

Aynisini ülkede is kurarak da yapabilirsin.
  • logisticsmanager  (07.08.20 22:34:04) 
Portekiz'de var. 150binlik aşağı yukarı hurda bir ev alıp epey masraf yapıp yenilettirirsen 3 yıl oturum izni sonrasında vatandaşlık veriyor. Araştırınız. İşleri takip eden insanlar var siz bişey yapmıyorsunuz yani.


  • mirafiori  (08.08.20 01:54:06) 
işin güzel yanı, bu parayı ödeyince eve de sahip olunması. yani hibe etme gibi bir durum değil anladığım kadarıyla. yani x euro paraya hem oturum hem ev sahibi olunması. tereddütüne kesinlikle hak veriyorum. bu kadar kolay olmamalı. kesin bilmediğim prosedürleri, gereklilikleri vardır bu işin.


  • in a world of magnets and miracles  (08.08.20 12:03:39) 
Ev almak otel rezervasyonu yapmaktan daha uzun bir prosedur zaten. Turkiye daha ucuza aldigin evin yanina vatandasligi hediye ediyor. Akliniza oturmayan ne ben anlamadim gercekten.


  • dunal  (08.08.20 12:57:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.