[]

kredi kartı ile alışveriş, gelmeyen ürün, soğuk su?

selamlar,

takriben 1.5 ay kadar önce www.ncstr.com sitesinden 30 küsür liralık bir ürünün siparişini kredi kartı tek çekim ile verdim. ay sonunda ekstrede de okay bilişim adı ile hesaptan paranın çekildiğini gördüm. lakin o gün bu gün kapımı çalan bir kargo olmadı ve bir süredir de site kapalı, sanıyorum şirket kapandı/iflas etti vs.

şimdi, durumum nedir arkadaşlar? giden 30 liraya acımam ama bunca yıldır yaptığım binlerce liralık alışverişi tamamen karşılıklı güvene dayanarak yaptığımı öğrenmek istemiyorum açıkçası. alıcının bir yaptırımı yok mudur? bankadan ürün gelmedi bana diyerek paramı geri alabilir miyim yoksa hakem heyeti ile mi çözülür? cidden canımı sıktı bu durum. üstüne gitsem, dava açsam dolandırıcılıktan tazminat vs alma ihtimali var mıdır?

 
İstanbul'da kurulu ise Ataşehir, İçerenköy Mah. miydi adresi? Öyleyse bu adamların ticaret odası kayıtlarında telefon bilgisi de yok.

Zaman geçirmeden bankanıza yazılı bilgi verin, sanırım harcama itirazları 60 gün içinde yapılmak zorunda (eskiden öyleydi). Borç kaydedilen tutara karşılık ürünü almadığınızı, harcamanın iptal edilmesini, tutarın iadesini (charge back) isteyin. Yani harcama itirazında bulunun. Banka sonuçta işleme aracı oluyor ve kartınızdan aldığı tutarı o işyerinin hesabına geçiyor ve adamlar teslimata ilişkin belge sunamazsa lehinize işlem yaparlar.
  • uyuklayankedi  (08.05.10 02:09:05) 
bankacılık öğrencisiyim..
banka eğer iflas ettiğini düşündüğünüz siteye ödemeyi yaptıysa parayı bankadan isteyemessiniz şayet hakem heyetine başvurcaksanız bankadan istediğinizi belirtmeyin çünkü banka bir ödeme aracı bu durumda. eğer gerçekten bir dolandırıcılık olduğunu düşünüyorsanız bu işlere kamu adına savcılık bakar. dava bildiğim kadarıyla kamu adına açılır. siz sitenin sahiplerine yönetimine ulaşmaya çalışın derim ben. bankadan paranızı alamayacağınız konusunda eminim ama siz yinede daha iyi bir bilene sorun. geçmiş olsun.

  • pekala  (08.05.10 02:50:38) 
Ben de yıllarca bankacılık yaptım (alaylı değilim, iktisat fakültelerinde iktisat ve hukuk yanında bankacılık da okutuluyor) ve müşteri hizmetleri, araştırma, charge back servislerinde işlemleri yürüttüm. Bankaya itirazın bir süresi olduğundan ilk etapta bu yolu önerdim, bu konu da bankanın tekil davranışından ziyade Visa'nın Europay'in uygulamaları (ki kalın kalın ingilizce kitaplardadır bunların mevzuatı, okullarda okutulduğunu sanmam) doğrultusunda ele alınabilecek bir mesele, en azından denenmesi gereken bir yol. Bu yolu denemek diğerlerini denemeye engel değil, dolandırıcılıkla itham süreci başlamadan önce ödenen tutarı iade almanın çaresine bakmak gerekmez mi?

Şirketin iflas ettiği kesin değil, bu bir; banka üye işyerleri ile sözleşme yapar ve müşteri ile işyeri arasıdaki aracılık konumu çok da basit değildir, bu da iki.

Ek: Dolandırıcılık ve sahtekarlık işlemleri yapıldığından şüphelenilen kartların ve işlemlerin listesi de gelir bankaların ilgili birimlerine ve kartlara gerekli işlemler yapılır bu arada. Bu konuyla ilgili değil ama, bankaların aracıdan ibaret olmadığını, hele hele "ödeme aracı" hiç olmadığını ifade etmek için ekledim.
  • uyuklayankedi  (08.05.10 04:14:54 ~ 04:23:46) 
banka hangi banka?


  • let the game begin  (08.05.10 11:34:30) 
Banka Vakıfbank, yazılı bilgi olayı aklıma yattı. O da olmazsa hakem heyetine gitmeyi düşünüyorum. Lakin burada bana göre düpedüz bir dolandırıcılık söz konusu. Siteyi kapatacaksınız madem ne diye siparişi onaylayıp parayı çekiyorsunuz, sistemi neden iptal etmiyorsunuz ürün yollamayı kestiyseniz. Bir çekilde ceza almalarını istiyorum, nasıl olacak bilemesem de.


  • crostata  (08.05.10 21:18:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.