Ben de yıllarca bankacılık yaptım (alaylı değilim, iktisat fakültelerinde iktisat ve hukuk yanında bankacılık da okutuluyor) ve müşteri hizmetleri, araştırma, charge back servislerinde işlemleri yürüttüm. Bankaya itirazın bir süresi olduğundan ilk etapta bu yolu önerdim, bu konu da bankanın tekil davranışından ziyade Visa'nın Europay'in uygulamaları (ki kalın kalın ingilizce kitaplardadır bunların mevzuatı, okullarda okutulduğunu sanmam) doğrultusunda ele alınabilecek bir mesele, en azından denenmesi gereken bir yol. Bu yolu denemek diğerlerini denemeye engel değil, dolandırıcılıkla itham süreci başlamadan önce ödenen tutarı iade almanın çaresine bakmak gerekmez mi?
Şirketin iflas ettiği kesin değil, bu bir; banka üye işyerleri ile sözleşme yapar ve müşteri ile işyeri arasıdaki aracılık konumu çok da basit değildir, bu da iki.
Ek: Dolandırıcılık ve sahtekarlık işlemleri yapıldığından şüphelenilen kartların ve işlemlerin listesi de gelir bankaların ilgili birimlerine ve kartlara gerekli işlemler yapılır bu arada. Bu konuyla ilgili değil ama, bankaların aracıdan ibaret olmadığını, hele hele "ödeme aracı" hiç olmadığını ifade etmek için ekledim.
0