[]

Fazla mesai ücreti neye göre verilir?

özel bir şirkette haftaiçi 8-5, haftasonu tatil mühendis olarak çalışıyorum. 3-4 haftada bir de nöbetçi oluyorum. Nöbetçi olduğum hafta normal mesaime devam edip mesai dışı bir sorunda da remote olarak ben ilgileniyorum. Bu sorun geldiği zaman atıyorum 2 saat sürüyor Sizce bu ekstra mesainin ücretini almalı mıyım? Bu arada sözleşmede herhangi bir yerde nöbetçilikle ilgili bir madde geçmiyor. İş kanununda benim içinde bulunduğum durumu kapsayan bir kanun, madde veya fıkra var mı?




 
Bildiğim kadarıyla öğle araları mesai süresine dahil değil. Yani 1 saat öğle aranız varsa, günde 8 saatten haftada 40 saat çalışıyor oluyorsunuz. 2 saat de fazladan nöbetiniz var ama haftalık mesai limiti olan 45 saatin altında çalışmış olduğunuz için fazla mesai ücreti almanız yasal olarak mümkün değil gibi görünüyor.


  • plutongezegendegilmi  (31.07.20 12:48:30) 
Pluton+1. 45 saati tamamlamadan mesai veren şirket duymadım hiç ki 45’i tamamlayıp mesai ücreti alamayan beyaz yaka da çok.


  • Mcfly  (31.07.20 17:40:36) 
Nöbetçi olduğun hafta brüt 10 saat çalışıyorsun, net 9 saat eder. O vakit bile 45 saat ediyor. Yer altı maden sektöründe veya radyoloji alanında değilsenfazla mesaiyok


  • fistikthecat  (31.07.20 19:41:33) 
Buradan anlayacağımız ara dinlenmeler çalışma saati olarak geçmiyor. Hali hazırda 40 saat çalışıyorum. Yani fazladan mesai ücreti alabilmem için min 6 saat üzeri çalışmam gerekiyor. Teşekkürler herkese.


  • muhendis girmeyen eve kafam girsin  (01.08.20 03:00:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.