[]

Siz olsanız ne yapardınız?

Merhaba. Ben 22 küsür yaşında ve yoğun bi depresyon süreci atlatmaya başlamış biriyim. Bu süreçte kendimi geliştirmeye çok fırsatım olmadı ve İstanbul'da bir devlet üniversitesi bitirip, İngilizce'de uzmanlaşmak ve azıcık İspanyolca hariç kendime elle tutulur yatırım yapmadım.
Herneyse, sizce bu aşamada nasıl hareket etmeliyim? İkinci bir üniversite mi okumalıyım? Yoksa yüksek lisans kazanmayı deneyip, yüksek lisans yaparken aynı zamanda iki yıllık bir bölüm mü okumalıyım? Yüksek lisans yaparken bir yerde çalışmalı mıyım ve çalışacaksam da alelade bir part time iş mi bulmalıyım? yoksa mezun olduğum alanda (pek sevmesemde) staj gibi bişey mi yapmalıyım?
Edit: Halkla İlişkiler ve Tanıtım/Reklam mezunuyum ve sosyal psikoloji, yönetim ve çalışma psikolojisi gibi alanlara baya ilgim var...


 
İmla*


  • northern eagle  (21.07.20 11:00:48) 
haddim değil ve özel şartlarınızı bilmiyorum ama
çalışıp okumaya devam etmenizi öneririm
yaşınız genç hem deneyim hem eğitim mükemmel birşey
  • çınarım  (21.07.20 11:06:29) 
okul bitmiş, yabancı dil hallolmuş onlar güzel.
ama ne okuduğunu, ne alanda çalışacağını ya da ne okumayı planladığını söylmeden burada kim ne diyebilir? bir de siz olsanız demişsin. ne bilelim, en ufak fikrimiz yok ki.

  • not dark yet  (21.07.20 11:15:26 ~ 11:16:59) 
Mezun olduğun alanı bilmiyorum ama sevdiğin alanda iş bulmana engel olan bir bölüm mü?

2. üniversite en iyi ihtimalla +5 sene demek. Geç kalmış sayılmazsın ama beklerken tekrar depresyon tetiklenir mi emin olamadım.
  • lcha  (21.07.20 11:16:06) 
Normal işe girip düzen oturduktan sonra yüksek lisans daha makul bir seçim olur bence. Hayata atılmak depresyondan kurtarır. O yaşlarda geleceğin belirsizliği insanları daha da depresif yapabiliyor


  • The_Lollok  (21.07.20 11:26:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.