[]

Önümüzdeki bir yılda ne yapacağım hakkında fikre ihtiyacım var

Bir buçuk ay sonra kpss var ama yıl boyu çok programlı çalışmadığım ve artık son düzlükte de ittire ittire calisabildigim için patlama ihtimali yüksek. Kafamda bir sürü şey var, yapmak ya da yapmamak istediğim. Böyle durumlarda isleriy düzene sokup kendime bir yol haritası çıkarmakta zorlanıyorum, o yüzden size sorayım dedim. Burada benden daha taze ve dinç dimaglar olduğuna inanıyorum.

Şimdi yapmak istediklerimi ve istemediklerimi yazayım teker teker.

Artık ailemle yaşamak istemiyorum. Dünden beri şehir disindalar ve ben 24 saatte daha sakin, iyi hissetmeye başladım. Detaya girmiycem ama ev içindeki curcuna beni iyice kitliyor, paralize ediyor, içimden hiçbir şey yapmamak gelmiyor. Yalnızca o anı atlatmaya yönelik çalışıyor zihnim ve o irrite edici anlar bitmiyor. Rahat, huzurlu olduğum bir zaman yok gün içinde. İstanbul'da yaşıyorum, bir işe girsem alacağım maaş maksimum üç bin lira. Bu maaşla İstanbul'da yaşamak çok zor olacak ama illa ki bir alternatifi vardır. Şehir değiştirmeyi bile düşündüm ama ne kadar mantıklı bir fikir olduğunu bilmiyorum şu an. O maaşla nerede yaşanır mesela?

Eğer ailemle kalmaya devam edeceksem özel okullarda ve dershanelerde çalışmak istemiyorum. Kpss ye hazirlanacagim gelecek sene de. İkisi bir arada yürümez, yine ücretli öğretmenlik yapmam gerekecek. Çok fazla boş zamanım olur böylece, sınava konsantre olabilirim. Peki sizce önümüzdeki dönem devlet eskisi kadar ücretli öğretmen alır mi? Malum eğitimin ne şekilde devam edeceğini tam bilemiyoruz, uzaktan eğitime bir süre daha devam edilebilir. Bu durumda da kadrolu öğretmenler dışında öğretmen calistirmalarina gerek kalmayabilir. Aranızda mebde çalışan ya da deneyimli, öngörüsü yüksek meslektaşlarım varsa beni bu konuda aydınlatabilir mi?

Eger kpss yi bu sene kazanamazsam, ailemle yaşamaya devam etmek zorunda kalırsam ve ücretli öğretmenlik de yapamazsam mecburen nefret ettiğim özel okul ve dershanelere döneceğim. Yıllardır aynı çıkmaza giriyorum aslında. Ama bu sefer hayatıma yeni bir açılım katmak adına bu en kötü senaryo gerçekleşirse yüksek lisansa kaydolayim diyorum. Hayatımda üstünkörü, elimin tersiyle yaptığım onca şey var ve lisans eğitimi de bunlardan biri. Kendimi alanimda yeterli bulmuyorum, geliştirmek istiyorum. Bu sene için dilediğim hiçbir şey gerceklesmezse Matematik alanında yüksek lisansa başlayacağım. İstanbul'da ya da.sehir dışında, onerebileceginiz bir üniversite var mı?

Valla aşağı yukarı böyle, yazarken biraz sıraya dizebildim bu düşünceleri en azından. Her türlü fikir ve tavsiyenize açığım. Buraya kadar okuduysaniz teşekkür ederim.

 
Kendini sıkıp sınavı kazanacaksın. Sihirli bir değnek yok maalesef.


  • ruhen hastayim ben  (19.07.20 18:00:51) 
Kazanamazsam ne olur u da düşünmem lazım. Soylediklerimin hangisinde sihirli degnekten bahsetmisim, akıl danışmak istedim sadece.


  • epistemic_regress  (19.07.20 19:01:56) 
Yüksek lisansı iyi şekilde yapmak için İngilizcenizi geliştirmeniz ve bol bol makale okuyup araştırma yapmanız gerekecek. Bunlar sizi KPSS'den uzaklaştırır. Ayrıca yüksek lisans bitene kadar okul için para harcayacaksınız. Çalışmıyorsanız bu durum sorun yaratabilir. Bilgiler tazeyken sınavdan kopmamak daha mantıklı. Sonra aynı şeyleri baştan çalışmak daha zor olur. Özel okulda çalışıp kalan zamanı KPSS'ye ayırmak daha mantıklı. Atanınca zaten büyük ihtimalle başka şehre gidileceği için aileden ayrı yaşama düşüncesi de kendiliğinden gerçekleşecek.


  • dissendium  (19.07.20 19:17:56) 
Hocam, önceki duyurulardan anladığım kadarıyla yaşınız 30+. Bu sene de kpss'nin olmama ihtimalini görüyorsunuz. Daha önce kolej,dershane,devlet okullarında ücretli öğretmenlik gibi deneyimlerinizin olduğunu tahmin ediyorum. Kadınsınız sanırım. Ailenizin yanından ayrılmak istiyorsunuz, peki. Branşınız aranan bir branş, deneyiminiz var, cinsiyetiniz daha çok tercih edilen cinsiyet. İstanbul dışında nispeten küçük bir ilde, daha kurumsal özel okullara başvursanız. Yahut ilk kertede kapağı bir küçük ile atıp orada herhangi bir özel okulla başlayıp daha sonra kurumsalı zorlasanız. Mesela bahsettiğiniz 3 bin tl maaşla Eskişehir'de tek başınıza 1+1 minik bir eve çıkıp geçinebilirsiniz. Eskişehir ve Çanakkale gibi iller size rahatlık bakımından İstanbul'dan da iyi gelir emin olun.


  • herseysermayeicin  (19.07.20 19:26:27 ~ 19:27:14) 
Eylüle kadar hiçbir şey yapmazsam (sınav Eylül'de) sınav iyi geçmezse sonrasında is bulmam çok zor olur. Sınav şu an iyi de geçebilir, patlabilirim de ama genel motivasyonumu göz önüne alınca burun farkıyla patlayacak gibi duruyor. Bu durum beni kahretmiyor ya da eskisinden daha az calismamama neden olmuyor. Çalışıyorum yine ama kpss için çok da yeterli olmadığını biliyorum. Sınav bittiginde "şimdi ne olacak, napicam?" diye ortada kalmak, aylarca bunun depresyonunu yaşamak istemiyorum açıkçası.


  • epistemic_regress  (19.07.20 19:59:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.