[]

Üniversitede ders vermem imkansız mı benim sizce ne dersiniz?

Merhabalar

Yaklaşık 8.5 senedir özel sektörde yazılımcı olarak çalışıyorum. Fakat her zaman üniversitede ders verme hayalim olmuştur.

Bu arada ne dersi olursa olsun, bilgisayar mühendisliğine giriş, veri yapıları 101, programlama 101 vs. hatta en önemsiz ders bile olabilir bilgisayar mühendisliği ile ilgili. Öğretmeyi çok seven birisiyim, hatta twitch'te programlama ile ilgili yayınlar da yapıyorum bir süredir.

Ama gördüğüm kadarıyla bunun için hem üniversiteden birileri tanımanız, hem de yüksek lisans istiyorlar. Bu yaştan sonra da (32) yüksek lisans yapmak biraz zor geliyor bana açıkçası.

Yani dışarıdan biri gelip direkt olarak nasıl ders verebilir ki üniversitede. Fikri olan var mı? Her türlü fikirlerinize açığım bu arada.

 
yüksek lisans için 32 yaş geç değil bence. çalışanlar için ikinci öğretim gibi imkanlar var bildiğim kadarıyla.


  • nickini degistiren yazar  (19.07.20 14:11:06) 
Gidip direkt olarak ders veremezsin. O kadar basit olsa niteliğinden emin olunmayan insanların toplandığı yol geçen hanına dönmez miydi üniversiteler? 32 yaş için yüksek lisans geç değil, buradan ilerle.


  • wmeh  (19.07.20 14:13:34) 
kendini kapatıp 2 yıl master 4-5 yılda doktora tamamlarsan 5 yıl içerisinde ders verecek kıvama gelirsin sonra istersen anadolu'da random bir yerde ders verirsin.


  • duyurukullanıcısı  (19.07.20 14:20:01) 
türkiye'deki odtü boğaziçi sabancı koç gibi büyük üniversiteler dışındakilerin durumu pek iyi değil.

üniversite hocaları bile düzgün ders veremiyor

yerinde olsam patreon, youtube, vb. online platformlarda dersler hazırlar sunarım.
  • tavish11  (19.07.20 14:21:11) 
+cosmicsfring üniversitede ders vermekten daha fazla zevk alabilirsiniz bir klüp bulaşınız, ilgili kişiler gelir dersinize çünkü.

Onun dışında yüksek lisans yaparken bir yerden asistanlık teklifi alırsanız, asistan olarak çalışırken ders verebilirsiniz. Ama işinizi bırakıp asistan olmak ister misiniz bilemedim.

İşinde çok çok iyi insanlar var, o insanlar misafir olarak ders veriyorlar Türkiye’de ama BİM’in CEO’su ya da iyi bir reklamcı olmak gibi şeylerden bahsediyorum. Kim bilir belki ilerde bir davet alırsınız siz de.
  • damba  (19.07.20 14:32:56) 
Merhaba,

çalıştığınız kurum kurumsal büyük bir kurum olursa (Örneğin Tübitak, ya da savunma sanayii şirketleri) önde gelen üniversitelerde dahi ders verebiliyorsunuz.
Okulların bilgisayar mühendisliği bölüm başkanlıklarına mail atarsanız temel derslerden olmasa da seçmeli ders açmanız konusunda yardımcı olacaklardır ki seçmeli ders sadece ilgili öğrencilerin gelmesi açısından daha iyi bence.
iletişime geçmeyi deneyin derim.
  • sparkle kiddle  (19.07.20 15:31:24) 
ohooo sen yeter ki açmak iste. gerçekten donanımın biraz da hevesin biraz da sosyal zekan varsa kesinlikle ders verebilirsin. bizde bir kaç dersi tübitaktan ya da bi kaç kamu kurumundan gelen hocalar açıyor. ama zorlarsan özel sektörden de adama ders verdirtebilirler.. zaten hocalar ders anlatmak istemiyor. teknik seçmeli ders verirler sana onu verirsin. bi de o sırada yüksek lisans yaparsan seni öğretim görevlisi olarak bile alabilirler (çok zorlarsan)


  • lycoxin  (19.07.20 15:35:42) 
Şu an her sayısal bölüm programlama öğretmeye çalıştığı için bir açık var, geçen sene Bilkent üniversitesi benden gelip istatistik bölümünde Python öğretmemi istemişti mesela. Sadece lisans diploması sormuşlardı. Bölümlere mail atıp böyle bir şey lazım mı diye sorabilirsiniz. Bilgisayar mühendisliğinde zor olabilir ama.


  • plutongezegendegilmi  (19.07.20 18:43:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.