[]

yeni doğan bebeğe isim koymayı geciktirme

diyelim ki bir bebeğimiz oldu ama adına karar veremedik. bunu ne kadar öteleyebiliyoruz yasal olarak?
kimliğini 6 ay / 1 sene sonra çıkarabilir miyiz mesela?
aşıları kimlik olmadan yaparlar mı?
*normal hastane doğumu kabul ediyoruz, doğum belgesi falan sorunu olmayacak.

 
sıkıntı oluyor kontrollerde ve aşılarda. çünkü tc kimlik no ile sisteme kayıt etmek istiyorlar muayeneleri falan.


  • xrated  (13.07.20 14:04:43) 
30 gün içinde çocuğunuzu nüfusa kayıt ettirmelisiniz.

ben bir kaç gün geç kalındığı için ceza yememek adına nüfusa 3 gün geç kayıt edilmişim mesela. yani kimlikteki doğum tarihim gerçektekinden 3 gün farklı
  • NightBringer  (13.07.20 14:23:23 ~ 14:25:51) 
Bunu evladınıza yapmayın, sırf sizin kişisel fanteziniz için çocuğunuzu nüfusa geç yazdırmayın, benim mesela doğum tarihimin ne olduğu muamma, ablam farklı biliyor babam defterine farklı yazmış kimlikte farklı yazıyor.

Doğum tarihi oldukça önemli bir veri ve çocuğunuz hayatı boyunca resmi doğum tarihini kullanacak yarın bir gün gecikirsiniz memur sizi uyarır bu şekilde kayıt edersek ceza yersiniz gidin doğum belgesini yeniden düzenletin der iş sarpa sarar çocuğunuzun ismini bir an evvel belirleyip kimliğini tertemiz çıkartın.

Onun dışında sorunuzun cevabı yasal olarak 30 gün süreniz var bunu geçerse cezası var.
  • solo  (13.07.20 14:40:02) 
@nightbringer
doğum raporu var artık. doğum tarihi ile oynamak imkansız.

  • xrated  (13.07.20 14:40:36 ~ 14:40:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.