[]

domain/hosting/wordpress nedir? cahilce web sitesi soruları

şimdi burada domain nedir hosting nedir diye sormayacağım çünkü haklı olarak "google orada" diyebilirsiniz. baktım google ile, domain dediğimiz adres hizmeti, hosting ise alan satın alıyoruz buraya kadar tamam.

bu konularla zerre alakam yok ama iş için ihtiyaç oluştu ve akrabama "bana site kur" dedim.

istediğim alan adını aldı 1 yıllık. infomaniak diye bir hosting firmasından da hosting hizmeti var.

buraya kadar tamam. benim anlamadığım; bu noktadan sonra, "yeni sayfa oluştur, bu ana sayfa olsun, bir tane daha. bu da iletişim olsun. dur şuraya about us koyayım resimler yükleyeyim" diye hayal ediyordum ancak motocms diye bir arayüz aracılığıyla template yükledi ve tüm bu dediklerimi yapabileceğim bir arayüz verdi bana.
sorun şu ki buna da 150 euro verdi. bir sürü para bayıldı rahatsız oldum açıkçası. söyleyince de "wordpress aylık alıyor ücreti bu tek seferlik daha iyi" dedi.

şimdi domain hosting olaylarının üçüncü ayağı olan bu mevzu nedir? parasız olmuyor muydu bu iş? wordpress ile kendim yapamaz mıydım? altyapı mı almış olduk yoksa sadece kullandığımız hazır tema mı o fiyat?

hukuk bürosu için yapıldı site.

 
Bu kadar bilmiyorsan kendin istediğin gibi yapman veya istediğine biraz benzetmen ve onu benzer durumda tutman zor.


  • cursor  (13.07.20 14:02:32) 
@cursor
bu kadar bilmiyorum, evet. ancak kullanım alanı olarak ilk düzenlemeyi yaptıktan sonra sadece düzenli olarak makale ekleyeceğim. dolayısıyla güncel olacak, sürekli değiştirilecek bir site değil.
ayrıca kendi istediğime benzetecek çok bişey yok, hazır teması gayet güzel geldi gözüme ancak yine de sorularıma cevap almak istedim.
  • han20  (13.07.20 14:04:52) 
wordpress'in üzerinden bu hizmeti alırsan (hosting vs o karşılıyor) evet aylık ücretli,

ama senin gibi domain + hosting senin varsa, wordpress'i hostingine bedava kurabilirdin. Fakat yine 50-60 dolara tema alıp düzenlemen gerekebilirdi, bedava temalar çok hoş değil genelde. (ben zamanında 50 dolara aldım mesela)

Motocms; wordpress, joomla gibi bir sistem sanıyorum. İşleri biraz daha kolaylaştırıyor olabilir sitesinde sürükle bırak gibi duruyor. (Wordpress öyle değil pek, ek pluginlerle biraz o hale geliyor ama ilk bakan için karışık)

Yani 150 euro biraz fazla tabii ama kolaylaştırıyorsa artık kullanmaya bak.
  • nhk ni youkosu  (13.07.20 14:18:04 ~ 14:18:24) 
o zaman boşver. Wix ya da motocms gibi birşey kullan ve devam et. Diğer seçenekler her türlü seni yoracaktır.


  • cursor  (13.07.20 14:20:06) 
@nhk ni youkosu

evet, sürükle bırak şeklinde. değiştirmek istediğin yeri tıklaman yeterli vs. gayet kolay bir arayüz. sanırım wordpress'i de tam olarak böyle düşünmüştüm. belki orada yanılmışımdır.
  • han20  (13.07.20 14:29:26) 
wordpress benzer eklentiler ile bu duruma yaklaşsa da, tam böyle değil. Onu yaklaştırmak ve öyle tutmak da ayrı bir olay.

Hiç kod bilmiyorsun, temel özellikler istiyorsun, belli ki elindekinden de memnunsun, senin için en iyisi bu olmuş işte.
  • cursor  (13.07.20 14:33:28) 
benim de kafamda bir şeyler var ama senin gibi mevzudan pek anlamıyorum. daha doğrusu domain ve hosting tamam ama 50-60 dolar civarında wordpress temaları var. işime yarayacak bir şey arıyorum. eğer günlük olarak çok fazla değişiklik yapmayacaksan sitende, fazla kasmana gerek yok. ama sürekli bir şeyleri güncellemek, değiştirmek zorundaysan daha ciddi bir şey için uğraşman gerekebilir.

not: wordpress.com ve wordpress.org arasındaki farkı bilenler yardım edebilir misiniz bana.
  • silah taciri  (13.07.20 14:43:50) 
@silah taciri, .com olan hizmet. Sana kendisi hosting veriyor kendisi barındırıyor. Tema vb. bazı premium ek şeyler veriyor falan.

wordpress org sana yazılımı sağlıyor. Oradan zip olarak indirip hostingine atıp kurabilirsin. Microsoft'un sitesinden Windows'u indirmek gibi düşün. Org'dan indirip kendi bilgisayarına(hostingine) kuruyorsun.
  • nhk ni youkosu  (13.07.20 14:49:34) 
o 50-60 dolarlık wordpress CMS temalarının %90'ının siz indirip sitenize kurduğunuzda, bir sürü ayar vs yapmadan veya demo örneğini (eğer varsa) tamamen koruyarak üzerine birşey kurmadan (ki bu da banner vs. herşeyin tam aynı pixellerde eşlenikleri ile yer değişimi demek. ) aynı görünümü size sunmayacağını garanti edebilirim.

Bilen için nispeten kolay, işin uzağında olan için zor bir problem. Ki burada da sık sık tema alıyorum olmuyor duyuruları görülebiliyor. Udemy'den ders alarak veya araştırarak öğrenebilirsiniz tabiki ama kod bilerek yapmak iş yükünüzü %90 azaltacaktır.

Wordpress.org yani Wordpress CMS, açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir. Kendi hostinginiz altında kontrolü sizde olan bir web sayfası kurmanızı sağlar. Ücretsizdir. Ama pek tabiki verimli kullanımı için alacağınız temaları, eklentileri ücretli olabilir.

Wordpress.com, Wordpress'in kurucularından birisi tarafından kurulmuş ve temelde wordpress altyapısını kullanan blogger veya medium gibi bir blogging /içerik sitesidir. Ücretsiz ve aylık abonelik sistemleri mevcuttur. Hosting gerektirmez.
  • cursor  (13.07.20 14:58:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.