[]

Kişisel gelişim için eğitim safsataları-

İnternette bir sürü ücretli ve ücretsiz kaynak mevcut hitabet, vücut dili, ekip yönetme vs. ile alakalı. Bazı şeyler tabii ki deneyimle olacak şeyler fakat bu kurslara katılmış olan arkadaşlar, bu eğitimlerin gözle görülür bir katkısı oldu mu yoksa vakit ve nakit kaybı mı ?

(bu arada kendimi çok eksik hissediyorum yeni biriyle tanışırken iyi bir etki
bırakamadığımı düşünüyorum.)

Merdiven altı bir çok kurumun "Liderlik" sertfikası dağıtması komiğime gidiyor :)

 
İş görüşmelerinde beden dilinin incelendiğini gördüm. İK çok seviyor böyle şeyleri. Onu bilen biri hareketlerine daha çok dikkat eder. Ben zaman yönetimi seminerine katılmıştım. Katkısı oluyor ama çok az. Böyle eğitimlere zaman ayırmak yerine meslekle ilgili kurslara katılmak daha faydalı bana göre.


  • dissendium  (10.07.20 18:17:29) 
2005 den sonra ortaya çıkan kuantum bilmemne saçmalığının devamı. bende saçmalık ve keriz silkeleme. ben açıkçası vücut diline falan inanmam. bir işte iyiyse alırım,kötüyse almam. son yıllarda işin iyice cılkı çıktı. saçma ego tatminiyle uğraşmaktansa kpss çalışın daha iyi derim. çünkü 35+ da iyice insanı yoruyor bu davranışlar.


  • x571  (10.07.20 19:25:27) 
bunlarda bilimsel temel aramak, bilimsel temeli olmamasından daha saçma bence. hitabet, vücut dili, ekip yönetme vs. hepsi yetenek. üstünde çalışıldıkça geliştirilebilen şeyler. ted'in en iyi konuşmalarına bak mesela. bunun neyinde bilimsellik arıyorsunuz anlamıyorum. ha şunu deseniz anlarım bu eğitimlerin çoğu teoriktir, önemli olan pratiktir eyvallah.


  • Sour  (10.07.20 20:52:37) 
@playing star again soruda hitabet, vücut dili, ekip yönetme, liderlik vs. demiş. senin dediğinin ne olduğunu tam bilmiyorum.

karşında el pençe duran birinin karşısında bacak bacak üstüne atıp kendini yayıyorsan onun üstüsün demektir. bu da vücut dilinin bir göstergesidir. bunun neresinde bilimsellik arıyorsun tam olarak? :) veya hiç çok önemli bir sunum yaptın mı bilmiyorum. insan elini koyacak yer bulamıyor. işte bu durumda elinde herhangi bir nesne olması sana yardımcı oluyor. bu hitabet gücünü arttırıyor.

ha bilimsel mi değil mi bilemem ama bu body language konusunda yazılmış 3 milyon 800 adet kitap/makale varmış; scholar.google.com bir bakmak lazım. non-verbal communication olarak da bakabiliriz. bunlar boş diyorsanız retorik, iletişim vb. gibi tüm alanları boşvermek gerekir.

liderlik konusu da önemli. (bkz: frederick winslow taylor)'a bir bakın derim. bu alanın kurucularından; en.wikipedia.org

bir de dediğim gibi bunlarda ben bilimsellik aramam çünkü bunlar büyük oranda yetenek hatta sanat diyelim. yani üzerinde çalışıldıkça geliştirilebilen şeyler. ama dediğim gibi bilimsel değil de diyemem çünkü bu konuda hiç araştırma yapmadım :)

edit: bir de ben sana atfen yazmamıştım ama öyle sanıp alınmışsın sanırım. neyse duyuruna baktım. power posing'i daha önce hiç duymamıştım. şöyle bir bakayım dedim. google scholar'a yazdığım an ilk çıkan makale columbia ve harvard üniversitelerinde yapılmış. 1000 küsür atfı var; journals.sagepub.com

özet: The results of this study confirmed our prediction that posing in high-power nonverbal displays (as opposed to low-power nonverbal displays) would cause neuroendocrine and behavioral changes for both male and female participants: High-power posers experienced elevations in testosterone, decreases in cortisol, and increased feelings of power and tolerance for risk; low-power posers exhibited the opposite pattern. In short, posing in displays of power caused advantaged and adaptive psychological, physiological, and behavioral changes, and these findings suggest that embodiment extends beyond mere thinking and feeling, to physiology and subsequent behavioral choices. That a person can, by assuming two simple 1-min poses, embody power and instantly become more powerful has real-world, actionable implications.
  • Sour  (21.07.20 00:43:05 ~ 01:08:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.