[]

internet siparişi ile alakalı soru (avrupa içi)

arkadaşlar çok ilginç bir sorum var yaşamış olan veya yapmış olanınız var mı merak ediyorum nasıl işliyor falan diye:

1- gittim bir ayakkabı firmasının kendi sitesinden ayakkabı söyledim ancak yanlış numarayı sipariş etmişim bu sebeple büyük geldi. bu şirket bulunduğum ülkeye sipariş yollamayı ayakkabının bana ulaşacağı sırada kesti ancak ayakkabı geldi. şimdi geri yollamam için ekstra para vermem gerekiyor ülke değiştirme falan filandan ötürü.

2- aynı ayakkabının aynı fiyata zalando'nun sitesinde satıldığını gördüm. birebir aynı. dedim ki bunlardan doğrusunu sipariş edeyim ve üstüne de diğer firmadan gelen ayakkabıyı buraya geri yollayayım. çünkü zalando ücretsiz iade seçeneği sunuyor.

şimdi böyle bir şey yaşadınız mı?

burada kar yapma durumu falan yok. sadece zarar olmasın diye bu şekilde yapmayı düşünüyorum. sizce herhangi bir sakınca var mı?

 
aynı numara sipariş etmezsen anlaşılır ki?


  • jelly bear  (08.07.20 15:08:24) 
yanlış numara yollama gibi durumları oluyor ya öyle bir sebeple geri yollayacağım. sonuçta yollama durumunda her türlü hata olabiliyor.


  • elektrodöner  (08.07.20 15:09:48) 
Decathlon; bir gün ürün alacagim dedim ikisinin de barkodu aynidir, iki kere aynisini gecireyim. Megersem her ürün, ayni ürün bile olsa, farkli barkod yapıyorlarmış lojistik için.
Şimdi bu bahsedilen ayakkabida varsa zalando ufak bir firma değil; size barkodla çıkış yaptilarsa barkodla giriş yapmalari gerekir. Böyle bir olayda yalaniniz ortaya çıkabilir.

Sakınca diye soruyorsunuz ya; polis gelmez de yaptiginiz yasal değil yani.
  • logisticsmanager  (08.07.20 15:19:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.