[]

"Elektrik faturası" pay ölçer? Fatura hesaplama...

Merhaba arkadaşlar, önceki postları arattığımda genellikle ısı pay ölçer soruları sorulduğunu gördüm.

Şimdi oturduğumuz apartmana tek iskan verildiği için elektrik sayacı ortak ne yazık ki, çok yüksek faturalar geliyor ve 50 metre kare 1+1 daireye 200 lira fatura ödüyorum. Ev sahibine pay ölçe taktırmasını rica ettim, MAKEL'in monofaze sayacından takdırdılar bugün fatura yazıldı yazan arkadaş tüketim miktarını, birim fiyat ile çarp faturayı bulursun dedi dairenin fakat şöyle bir sorun var.

Sayaçta T1, T2, T3 adında 3 ayrı tüketim satırı bulunmakta. İlk önce sadece T1'i birim fiyata çarptım, faturanın yekünü karşılanmadı. Ardından 3 tüketim satırını da birim fiyata çarptım bu sefer fazla çıktı.

Bu işten anlayan var mı? Çok teşekkür ederim şimdiden yardımcı olabileceklere...

 
Faturada 3 ayrı satır olur, hepsinin birim fiyatı aynı mı? Eğer aynı ise fatura toplamını faturadaki toplam miktara bölün, sizin sayaçtaki T1+T2+T3 ile çarpın. Hatta sayaçta bir de T vardır ki üçünün toplamına eşittir. Birim fiyatlar her satırda aynı ise direk T ile de çarpabilirsiniz.

Not : Sayaç takıldığında sıfır mıydı? Sıfır değilse takıldığı andaki değeri okumanız gerekirdi.
Her ay hesaplarken sayaç değerlerini not edin. Bir sonraki faturada lazım olacak.
  • cowboy  (01.07.20 13:33:38 ~ 13:35:32) 
Siz sadece T olan toplam tüketime bakın, diğerleri gündüz akşam ve gece olarak 3 farklı fiyatlandırma yapan abonelik tipi, sizi ilgilendirmiyor.

Ama ortak gelen faturadaki birim fiyat ile hesaplarsanız olmaz, haksızlık olur, vergiler vs hesaplanmamış olur.

Ortak gelen faturanın son toplam tutarını, o faturada kullanılan tüketim miktarına bölüp o ayki birim maliyet ile çarpın, aydan aya kuruş farklılıklar olabiliyor.
  • John Bloor  (01.07.20 15:06:28) 
tek tarife kullanıldığı için toplam tüketimi birim fiyat ile çarpınca sonuca ulaşırsınız.

Fakat anladığım kadarıyla evin iskanı alınmamış. şantiye tarifesi üzerinden faturalandırma yapılıyor. tek tarife mesken üzerinden 0,3626 birim fiyattan enerji kullanacağınıza 0,7581'den kullanıyorsunuz. Faturaların yüksek gelmesinin en önemli sebebi de bu.
  • re noreno  (01.07.20 16:48:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.