[]

Doktora Yaparken Hoca Seçmenin Usulü

Hiç kimseyi tanımadığım bir üniversitede doktora yapmayı düşünüyorum, farklı bir şehirdeyim çünkü.

Şimdi benim daha ortada hiçbir ilan falan yokken, başvurular aktif değilken bir hoca seçip gidip onunla konuşmam ve niyetimi anlatmam mı gerekiyor? Nasıl yapmak lazım bunu, önce bir mail atıp randevu falan mı istemem lazım?


 
Türkiye'de bu usul çok yaygın değil. Akademi kültürü olmayan bir yerde tuhaf karşılarlar.


  • kickboxer  (01.07.20 03:09:08) 
Aynen ben öyle yaptım. Faydasını da gördüm. Bence o yolda yürü.


  • superfluid  (01.07.20 03:14:50) 
ben yüksek lisansta bu şekilde yapmıştım, kabul de aldım, hem de aynı üniversitenin üç bölümünden birden, hocaların hiçbiri beni tanımıyordu. doktorada da bu şekilde yaptım, onda da iki farklı üniversitenin birer bölümünden kabul aldım. oluyor yani bir şekil. @playing star again'in yazdığı mail gayet güzel ve yeterli bence. bu arada tanıdığım hocaların çoğu bu şekilde öğrenci aldı, kaldı ki yabancı öğrencilerin başka şansı yok mesela zaten.


  • pasp  (01.07.20 08:58:46) 
böyle bir usul var ama türkiye'de uygulandığına pek rastlamadım. genelde yapılan doğrudan sınavlara girip derdini anlatmak.


  • iceberg737  (01.07.20 11:12:08) 
Türkiye'de tez konusu yeterliliği geçme vaktine kadar konuşulmuyor. iyi üniversite ve iyi hocalar istisna tabii.

1 sene ders alacaksın, sonra yeterlilik. Bu süreçte sana yayın bile yaptırmıyorlar. Aman yapma daha erken kafasındalar.
  • kickboxer  (01.07.20 15:13:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.