[]

Adil olmayan baba, kazık atan kardeşler, çok yalnızım be duyuru

İki abimle ailecek beraber yaşıyoruz. İflas etmiş eskiden varlıklı bi aileydik. Abilerim işyerimizi sattılar ve işyeri aslında babaya aitti. Onun parasıyla yaşıyolar. Arada babanın ufak tefek arsalarını satıyolar.
Baba büyük oğula 3milyon değerinde işyeri verdi. Küçük oğula ne verei bilmiyorum ama o da 1milyonluk mal vs satmıştır. Sorarsanız küç0k oğul ben fakirim evim bile yok diyor. Büyük de ben paramı sizin için harcadım aç kalacam diyor.
Çalışma gibi bi durumları yok hep ağaydılar.

Ben okul bittiğinden beri çalışıyorum ama çok düzensi ve az kazanıyordum. Koronadan beri işsizim. Baba bana hiçbişi vermeyeceğini açık açık yüzüme söyledi. Hukuki kısmını sormayın, çok sağlam biliyorum
Bişi yapılamaz şu an.

Babanın 500 ila 800 bin arası borç ödemesi doğuracak davaları var. 3 - 4 yıl sonra bittiğinde ödemesi gerekecek.

Abilerimse ceplerini doldurma çabasında. Aynı evde yaşıyoruz ben şu an tamamen işsizim, ve kuruş destekleri yok. En son annemin 20bin ameliyat parasını krefi çekip ödedim.

Bi çözüm de göremiyorum. Sadece içim acıyor. Biri bilsin istedim. Herseyin sorumlusu o aptal ataerkil toplum. Lütfen bunu kızınıza kardeşinize yapmayın.

 
Allah yardımcın olsun. Fakat hesap karmaşık. Baban ölmeden önce miras muhabbetine girmez isek, baban kimseye para vermek zorunda değil. Hepinizin 18 üstü olduğunu varsayıyorum. Abilerin ailenin ve senin geçimi için ortaya bir şeyler koymuşlar diye anlıyorum. Sen de ortaya bir şey koydun mu? Siz işyerlerinizi sattınız babamın borç durumunda yükü sırtlandınız ben de az kazansam da mutfak masrafını karşılayacağım gibi bir adımın oldu mu? Annen için neden sen kredi çektin? Baban sallamıyor mu annenin durumunu?


  • twelfth  (30.06.20 11:29:02) 
Git babana postayı koy.okurken ben sinir oldum karısının ameliyat parasını bile sana ödetmiş. Git konuş baba maba dinlemem alırım ayağım altına.


  • komando kani var bende  (30.06.20 11:36:39) 
malesef cok bilindik bir hikaye. aile buyugu var mi senin hakkini soracak? en azindan bu kiza ne yapacaksiniz diye bir sorsun?
kardeslerinden ameliyat parasini iste. ilerde basina kakacaklardir, ameliyat parasini bile aldi diye ama zaten bisey verdikleri yok belli ki.
babanin e devletinden bir bak kiyida kosede bi seyler var mi diye?
duygusal olma, cikarina bak
  • Coma  (30.06.20 11:42:11) 
Hikayede eksik bölümler olduğunu düşünüyorum. Orantısız bir adaletsizlik var. Mantıklı bir sonuç çıkmıyor.


  • pass  (30.06.20 12:08:30) 
aynı durumu yengem ve kız kardeşleri yaşadığı için bana duyulmamış, çok enteresan bir olay gibi gelmedi. babaları tüm malını mülkü oğullara bıraktı, kızlara hiçbir şey bırakmadı, üstelik annelerinin bakımı da kızlarına kaldı. annelerine tabi ki bakarlar, o noktada sorun yok da, erkek çocukları hiç ilgilenmedi bile, sanki aynı anneden doğmadılar?! ha, bu arada, kız çocuklar eşşşşek gibi çalışıp para biriktirip ev alırken, erkek çocuklar ise babalarından kendilerine kalan tüm malı aileleri ile birlikte har vurup harman savurdular, bir de kız kardeşlerinden borç istediler. kız kardeşler de kıyamadı belli bir miktar verdi tabi. şimdilik aile içinde barış hakim de şu kadar olaya ne gerek vardı acaba??

not: her aile böyle değil tabi ki, mesela kızına mal bırakıp oğluna bırakmayan da var. bence kimse kendini çocuklarına mal bırakmak için kasmasın, o da ayrı mevzu. herkes kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensin bir zahmet. ki siz öğrenmişsiniz gördüğüm kadarıyla.

bu noktada bir çözüm önerisinde bulunamıyorum ne yazık ki, ama sizin gibi insanlar var, bilin istedim. belki daha az yalnız hissedersiniz.
  • pasp  (30.06.20 12:35:06) 
bana da çok ilginç gelmedi, anlatılmamış ne olabilir? kız çocuk işte, her zaman ikinci sınıf. kocaya gidecek, kocası da bakmazsa ortada kalacak. ailesi de destek olmaz.


  • spaghetti  (30.06.20 13:49:37) 
aynısı başıma geliyor. babamlar çok varlıklı, kuzenlerim bolluk havuzunda yüzüyor ve annem ben sefalet içindeyiz. babam tüm aileye para saçıyor ama kendi ailesine sıra gelince küfür şiddet hakaret.

ablamdan yakın zamanda sadece bana kredi çekebilmem için destek olmasını istedim ve ben böyle bir şey yapamam dedi. kendisinden para istemedim ve zamanında çok büyük paralar vermiştim kendisine.

1 sene sokakta yaşadım. babamın umrunda olmadı. cebinden para çıkmadıktan sonra ne yaşarsam yaşayim umrunda olmicak gibi görünüyor.

bazen çok yalnız boşlukta kimsesiz hissediyorum. birini aramak istiyorum. ne annem ne babam ne ablam kimse konuşulacak gibi değil. bu gün içimden bişey yapmak gelmedi. mutsuzum yalnızım. işimden atılma ihtimalim var çünkü çalışamıyorum içimden gelmiyor. yeni kalktım yataktan zar zor. ataerkillik değil insanın kafası sorun bence. ataerkillik daha genel.

benim küçük kız kardeşim olsa param olsa kardeşimi el üstünde tutardım ki ablam için bir kere bile düşünmedim para mevzularında. babam beni arayıp işimle hayatımla dalga geçip kapatır. annem sürekli hayatımı çaldılar diye yakınır. ne desem bilemedim ki.
  • ipmus90  (02.07.20 00:46:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.