[]

Laptopta "No Boot Device Found" Hatası?

Merhaba, Dell Insprion 7520 laptobumu yıllardır sorunsuz bir şekilde kullanıyordum fakat nedense bilgisayarı açmaya çalıştığımda sürekli olarak artık böyle bir hata alıyorum: eksiup.com
Sorun sizce neyden kaynaklı? HDD'yi SSD ile değiştirirsem sorun çözülür mü?



 
durum disk arızasından daha ciddi görünüyor. Veriyolu çipi arızası da olabilir. kabloları kontrol edin bir deneyin. Sorunun diskten olduğunu düşünmüyorum ama.


  • denizgonen  (29.06.20 22:19:14) 
bu hatadan sonra benim hard disk değişmişti garanti kapsamında (dell vostro 5568)


  • bcdhms  (30.06.20 00:33:17) 
cok onemli bir hata olmayabilir, yukarida yazildigi gibi. bilgisayar acilirken baslatma seceneklerinden (seri olarak f8'e basin, bazen del de olabilir bu tus, internetten bakarsiniz) hata ayiklama modu ve guvenli modda acmayi deneyin ayri ayri seferlerde. bilgisayar acilacaktir. hatta secenekler icinde en son calisan modu yukle gibi bir secenek olmali onunla acarsaniz en temiz cozum olur.
son onerdigim secenekte, bilgisayarinizda yaptiginiz son degisiklikler (indirdiginiz, yuklediginiz seyler vs.) kaybolacaktir.

  • sparkle kiddle  (30.06.20 00:40:25) 
ya harddiski göremiyor ya da harddisk boot sırasından çıkarılmış. ilk olarak biosa girip boot sırasına bakılması lazım. orada harddisk varsa başka bir arıza olabilir.


  • argent dawn  (30.06.20 00:43:44) 
bilgisayar bilginizi bilmeden yazıyorum, bilgisayar açılırken flash bellek (bazen telefon da olabiliyor) takılıysa da böyle hata alabilirsiniz. (bazı bilgisayarlar başlangıçta usb bellek okuyarak başlatmaya ayarlı geliyor.)


  • pccopath  (30.06.20 01:06:23) 
hocam
hdd bozulmustur ya da hdd uzerindeki veri bozulmustur
ssd takmaman hata
git cok acil tak
  • kingcyrax  (30.06.20 10:11:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.