[]

dgs zor bir sınav mı?

herkese iyi akşamlar!..bir daha ki yıl dgs'ye girmek istiyorum..sorum şudur ki,bu sınav zor mudur?..neredeyse 10 yıldır hiçbir şekilde yazılı hiçbir sınava girmedim,bu bende ciddi handikap oluşturuyor.yani sınav atmosferini bile unuttum diyebilirim,yani girsem bile kazanabilir miyim diye kendime soruyorum?.ama denemek istiyorum, sınava girmiş ve hazırlanmış arkadaşların tecrübeleri ve deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim..bir de diyelim ki sınavı kazandık fakülteye yeniden 1.sınıftan mı başlıyoruz?..mesela çoğu hukuk fakültesi 1.sınıftan başlatıyormuş,böyle bir şey var mı?.ben 1 yıl hazırlık okunup 3.sınıfa geçiliyor diye duymuştum.ayrıca sınava girip,bölüm kazanmış arkadaşlarda yaşadıklarını yazarsa mutlu olacağım.




 
3 kere girmiştim :D (burası biraz karışık, çok saçma tercihler yapmıştım) olay sadece hız. türkçe soruları çok uzundu ama kolaydı. zamanını çok iyi kullanman lazım. matematik de öyle zor falan değil ya. bir de meslek lisesi mezunuyum, en son lise 2 de matematik görmüştük bak. ona rağmen sadece test kitabı alarak çalışmıştım. günde 20+20 soru çözerek.
teknik olarak 2 seneyi bitirdim, dgs ile 3.sınıftan başlaman gerek ama şöyle bir durum var. dgsden sonra yeni üniye geçerken kayıt sırasında danışman hocanla geldiğin okulda aldığın dersleri saydırıyorsun, yeni ünideki 1.-2. sınıf derslerinin eski ünide aldığın derslerle denk olması lazım. değilse 1. ve 2. sınıftan dersler alarak durumuna tekrar bakılıyor. 2. sınıftan da başlayabilirsin. yani dgsden sonrası asıl iş başlıyor.
o anlardaki modum şöyleydi : "hay meslek lisesinin de... laneti geçmiyor, tam kurtulduk derken hala sürünüyoruz." :D
  • MtKrt  (27.06.20 21:48:26) 
adalet mezunusun anladığım kadarıyla dgs adaylarının büyük çoğunluğu adalet ve makineyle ilgili bir bölümden mühendisliğe geçmeye çalışan insanlardan oluşuyor, rakiplerin fazla olacak.
dgs genel anlamıyla kolay bir sınav ama hız ön planda, sözel soruları uzun uzun oluyor, her bölümün (sayısal,sözel) son 10 sorusu mantık sorusu oluyor ve genelde kırılım mantık sorularında yaşanıyor. çok kasmana gerek yok ama dershaneye gidersen faydası dokunur, gitmeyi düşünürsen tasarı dershaneleri bu işin en iyisidir.

hangi sınıftan başlayacağın okula bağlı ben 3. sınıftan başlamıştım. ama 3. sınıf derslerine gelene kadar 1. ve 2. sınıf derslerini temizlemekle uğraştım ilk sene. ders saydırma olayı okula ve o dersleri o okulda veren hocaların insafına kalmış. ben 3 tane baba gibi iktisat dersi almama rağmen bana temel iktisat dersini tekrar aldırmışlardı.

1 yıl hazırlık okudum ben de, benim bölümüm almancaydı ama ingilizce okumuş olsaydım muafiyet alır geçerdim muhtemelen çünkü ingilizcem iyi.

bölümü normal öss ile girenlerle aynı okuyon çok farklı bir şey yaşamıyorsun.

ha bir tek tavsiyem dgs ile okuduğunu cv'ne asla yazma. arada 1-2yıl kaybettiysen össye 2-3 kere girdim diye düşünüp 4 yıllık üniversiteni yaz sadece. bazı dangalak ik'lar takılıyor böyle şeylere.
  • nahtoderfahrung  (27.06.20 23:26:21) 
Abi hukuk zaten yol geçen hanı olmuş, gir yks'ye al 250 puan başla bir yerde. neden dgs'yle uğraşıyorsun


  • dre mithatoğlu  (27.06.20 23:37:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.