[]

2020 lgs sınavı

Şimdi arkadaşlar bir sorum var. Bilenlerden bilgi beklemekteyim.

Benin cocugum lgs ye girdi ve tahmini 380 civarı bir puan ile çıkacak diyelim. Yüzde 10 lük dilimde olmadığı için anadoku lisesi seçemiyoruz.

Geriye anadoku teknik, meslek, imam hatip puanlı okullar veya puansız yerel okullar kalıyor.

Puana uygun bir anadoku teknik okulundan sonra üniversite kazanılamiyor mu, yani bu adam artık ornek veriyorum avukat, veteriner, ya da türkçe öğretmeni olamıyor mu,

Bu sınav ile puansız okula yollamaktan ise anadoku teknik okullara göndermek bana daha mantıklı geliyor ama kafama yukarıdaki durum takıldı.

 
teknik okullardaki eğitim ve öğrenci kalitesi pek parlak olmadığından dolayı puansız ama daha düzgün bir okula yollamak daha mantıklı olabilir.
kuzenim öyle yaptı yani.

  • sutlu nescafe  (21.06.20 18:34:40) 
Puansız okul daha düşük profil olmuyor mu,
anadolu teknikler yüzdelik dilime gore öğrenci alıyor yani daha kalifiye öğrenci oluyor mantığa gore

  • Filinta61  (21.06.20 18:51:17) 
İyi anadolu meslek liseleri de oluyor ve tabii ki oralardan mezun olup kazanması halinde istediği bölümü okuyabilir. Lisede okuduğu alanı seçmek zorunda değil. Gittiği okulun kalitesi ve programı yeterli değilse pektabii ekstra efor sarf etmek zorunda ama önüne ösym tarafından konmuş bir engel yok.


  • stronzo  (21.06.20 19:01:12) 
puan kesintisi yok bildiğim kadarıyla ancak ana dersleri fazla görmüyorlar belki de teknik liselerde emin değilim. programlara iyi bakmak lazım


  • burya  (21.06.20 19:18:20) 
şimdi üniversite sınavı iki basamaktan oluşuyor. ilkinde temel yeterlilik, ikincisinde alan sınavi oluyor.

meslek liselerinde bu alan derslerini ya anlatmiyorlar, ya da az anlatiyorlar. onun yerinde meslek derslerine agirlik veriyorlar. bu da universite sinavinda alan yeterliligi isteyen saydiginiz bolumleri kazanmayi zorlastiriyor. dezavantaj bu kısımda doğuyor. tabi bir de zorunlu staj falan olursa ogrenci hic alakasi olmayacagi seyle mesgul olmus oluyor.
  • ot var icersen bok var yersen  (21.06.20 19:48:30) 
Meslek liseleri için arkadaşlar cevaplamış.

Güzel bir semtte oturuyorsanız çevredeki düz liseler de olabilir bence isimleri Anadolu lisesi olsa da şu an. Öğretmen kalitesine vs bakın. Meslek lisesinden iyidir bence staj derdi olmayacak.

İmam hatip liselerinde staj olmasa da Arapça, Kuran bir sürü alan dersi var. İlgisi olmayan çocuk çok sıkılır ve geçemez muhtemelen.

En kötü düz liseye verirsiniz, on ikinci sınıf oldu mu özel okul ya da açık liseye geçer.
  • black holes in the sky  (21.06.20 20:56:28) 
atp seçimini çocuğun gerçekten o bölüme ilgisi ve ileride seçeceği mesleğe katkısı olur mu bundan emin olarak yapmalısınız. Meslek lisesi öğretmeni olarak atp öğrencilerim diğer amp öğrencilerinden başarılı olsa da bölüm derslerinin aşırı yoğun olmasından dolayı ve çok da ilgi duymadıkları bölümde okuduklarından dolayı inanılmaz zorlanıyor ve gelecekten umutsuzlar. Neden bu kadar bölüm dersi çekiyoruz ki ben elektrikçi olmayacağım ki havasındalar.

Mesela ingilizcesi lgs’de full olan ve seviyesi çok iyi olan öğrencim var. ingilizce öğretmeni olmak istiyor ama otomasyon bölümünde olması sebebiyle bir sürü derse katlanmak zorunda kalıyor. Sayısalı o kadar iyi değil ve üniversiteyi kazanma şansı rakipleri olan normal liselerdeki öğrenciler gibi yüksek değil. Önlüğü giyiyor ve atölyede ruhunu teslim ediyor her gün.

Çocuk ve siz gelecekten ne bekliyorsunuz? Eline bir an önce bir iş alsın, lise diploması bile yerine göre yeter, teknik bir bilgisi olsun düşüncesine sahipseniz, ATP uygundur. Ama üniversite sınavı için kültür derslerine odaklansın ve meslek dersleri almasına gerek yok diyorsanız ki ben de meslek liselerinin genelde çok ama çok kötü öğrencileri malesef aldığını ve çocugunuzun bundan etkileneceğini düşündüğüm için Puansız liselere gitmesini tavsiye ederim.
  • bugisme  (22.06.20 00:27:03) 
yanlış anlaşılama olmasın tekrar üstünden geçeyim. üniversite sınavında meslek ve ya notmal lise mezunu öğrencinin teorik olarak şansları eşit. herhangi bir fark yok. meslek lisesinden mezun olup istediği bölümü seçebilir. Asıl sorun ders yükü ve üniversiteye hazırlık için meslek liselerinin hazırlayıcı misyonunun olmaması. Hatta ileri derece bir örnek olması adına, 11-12. sınıf öğrencilerim pek çok sayısal dersten üniversite sınavında sorumlu olmasına rağmen, bu derslerden bazılarını hiç görmediği bir müfredata sahipler. Örneğin kimya soruluyor ama dersi verilmiyor gibi...


  • bugisme  (22.06.20 00:31:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.