[]

Ingilzcede sifat, Turkcede sifat

Ingilzcede Big, boring, beautiful gibi kelimeler tek basina kullanilsa bile adjective olarak geciyor. Kelimeye bakip aninda bu adjectivedir diyorsun. Arkasinda isim gelmis gelmemis onemli degil. Turkcede ise bu tarz kelimelere sifat diyebilmemiz icin arkasindan isim gelmesi gerekiyor mutlaka. Aradaki farklilik niye?




 
Bi kere iki dil birbirinden farklı. Farklılık olması anormal değil.

Büyük, sıkıcı, güzel gibi kelimeler de tek başına kullanılabiliyor.

- Sence o nasıl biri?
- Sıkıcı. / - Güzel.
  • himmet dayi  (21.06.20 17:48:23) 
Türkçe'de sıfat adlaşabiliyor. "sarı kalemleri bana verir misin?" demek yerine "sarıları bana verir misin?" diyebiliyoruz. Bu durumda normalde sıklıkla sıfat olarak kullandığımız bir kelimeyi isim olarak kullanmış oluyoruz.

Sıklıkla sıfat olarak kullanılan kelimeler bazen de ek fiil alarak cümlede yüklem haline gelebiliyor ki bu da verilen ilk cevata söylenen şey oluyor. "En sevdiğim renk mavidir" veya "Ahmet çok sıkıcıdır." cümlelerinde sıfat isim olarak kullanılıyor ve ek fiil alarak yüklem olarak kullanılıyor.
  • stronzo  (21.06.20 19:06:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.