[]

Hukuki olarak ne yapabiliriz?

Çevremde bu konuda fikir alabilecek kimse olmadığı için yazıyorum.

Dedemin köyde bir evi vardı, vefat edince anneannemin ve annemle üç teyzemin üzerine kaldı. Teyzelerim yıllardır evi satalım diye uğraşıyorlardı ama annem hatırası var diye izin vermiyordu. O zaman da para ver de yaptıralım evi, 250 bin ver bize diyorlardı. E annem de param yok diyordu, gerçekten de verecek paramız yoktu. Bu tartışma üç dört yıldır böyle devam ediyordu. Az önce öğrendik ki teyzelerim ve anneannem bu evi oradaki bir şeyhe bağışlamış. Hayır için bağışladık demişler, zikir evi yapılacakmış orası çünkü ruhani dokusu yüksekmiş. Annem duyunca delirdi. Sizin artık söz hakkınız yok orada demiş büyük teyzem, imza verdik demiş.

Biz hukuki olarak ne yapabiliriz? Bağışlamaları annemin imzası olmadan nasıl mümkün olabilir? Hatırası olmasının yanı sıra abuk sabuk adamların saçma sapan aktivitelerine yuva olmasını istemiyoruz. Farklı şehirde olduğumuz için olaylara uzak kaldık.

 
"Evin birden fazla kişiye miras kalması durumunda mirasçılar eve elbirliği ile sahip olur. Eğer intikal işlemi yapılırken tüm mirasçılar tapuda hazır bulunuyorsa ve intikalin paylı mülkiyet esası ile yapılmasını talep ediyorsa mirasçılar eve paylı mülkiyet esası ile sahip olur. Bu durumda mirasçılar kendi paylarını üçüncü kişiye satabilir. Mirasçılar eve elbirliği halinde sahipse tüm mirasçıların rızası olmadan herhangi biri payını üçüncü kişilere satamaz. Böyle durumlarda izale-i şüyu diye adlandırılan ortaklığın giderilmesi davası ile ev, icra dairesi kanalıyla açık artırma usulü ile satılır."

paylı mülkiyet mi alınmış, el birliği ile mi sahip olunmuş bunu öğrenmek lazım. elbirliği ile sahip olunmuşsa dava hakkınız bulunmakta.

www.hurriyet.com.tr
  • burty  (19.06.20 15:15:50 ~ 15:16:38) 
her iki durumda da dava hakkınız bulunmakta.


  • foolrules  (19.06.20 15:22:45) 
E devletten girip tapuyu bir sogulayın, hisseniz hala duruyorsa kendi hisselerini satmışlardır.

Bu durumda satış hakkı ilk önce ortaklara, yani size sorulmalıydı. İlk alım hakkı sizin çünkü.

Ama bence yasal olarak bir şey yapmadılar, tapu hala herkesin kendi adına. Size dümen yapıyolar bir sebepten dolayı.

En kötü durum da sizin bile hisseniz üzerinize değilse tapuda sizin adınıza imza atılmış ve bir dolandırıcılık yapılmış demektir.

Her türlü durumda dava hakkınız var, fakat sonuç olarak diğer hisseleri satın alma gücünüz yoksa siz de hissenizi satmak zorunda kalırsınız.
  • John Bloor  (19.06.20 16:31:37) 
Bağışta sağlam vergi çıkıyor ödememişlerse ihbar edin maliye ye


  • fistikthecat  (19.06.20 17:41:10) 
Bizimkilerden daha tuhafi varmidir diyordum, varmis.
Ya altinda baska birsey olmasin? Ev anneannenin ustuneyse tapuda ve teyzenin ustune falan yaptilarsa satmak icin, size pay vermemek icin falan, sormayin diye de yalan uydurmus olabilirler.

  • durgunfoton  (19.06.20 18:23:44) 
dava edebilirsiniz. ama önce kesin bir bağış durumu var mı yoksa icraat sadece lafta mı kontrol edin derim.


  • lapregunta  (19.06.20 19:38:37) 
Onlar imza attıysa da alelade bir kâğıda imza atmışlardır diye tahmin ediyorum. Ya da yalan söylüyorlar. Hiçbir şey yapamazlar korkmayın. Ama öncelikle annenizin tapu kaydını net olarak öğrenmek gerekiyor. E-devlette var mı böyle bir şey? Varsa girsin taşınmaz bilgilerine baksın ona göre tekrar bir şey düşünülür.


  • bayc  (19.06.20 22:01:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.