[]

Nikah öncesi foto

İstanbuldayım, nikah öncesi şöyle güzel bi foto çektirelim diyoruz dışarıda. Ancak mekan ücretleri dahil 4 bin liralar falan telaffuz ediliyor. Böyle bi operasyon yaptıran arkadaşlar, ne kadar ödediniz, nasıldı neredeydi? Bu krizde 4 bin nakit istenmesi normal mi yoksa bu insanlar delirdi mi?




 
öncelikle, hiç bu işi yapmadım ama yapanların olduğu taraftayım.

İnsanlar delirdi orası kesin. Doğum fotoğrafçılığından falan da iyi para kazanan var, böyle nikah vs. de.

Mekanlar ücret alıyor olabilir bilmiyorum, en kötü ulaşım sağlıyorlardır sanırım. 2-3 kişi çalışıyor olabilirler foto-video, ekipmanların maliyeti çalışan ücreti vs düşününce olabilir. Şöyle söyleyeyim en yeni teknoloji ekipmanlar hep bu tür çekim yapan tiplerde oluyor. Aynı şekilde fotoğrafları işlemek, videolara güzel şeyler yapmak için hazır efektler vs. satın alıyorlar. Yani kendileri aşırı uğraşmasalar bile bulup seçip telifini ödeyip alıyorlar, kullanıyorlar. Eğer düzgün bir yerse ve öyle fotolar-videolar istiyorsanız verilir.

herhangi arkadaşın yapabileceği bişey değil.(en azından bu şekilde olmaz) Hatta kısa film çeken ödüllü mödüllü arkadaşın gelse o bile tam öyle çekemez, konseptlere kadrajlara ışığa alışık değil çünkü. (ayrıca sarıyerde sahilde falan gördüm, baya paraflaşla dolaşıyor bunlar. Işıksız çektiğin de aynı olmaz yani)

ve son olarak, hep 2000 sonrası şımarıklıklar bence bunlar. Ama yine de öyle bir şey istiyorsanız bu paraları vermeniz gerekebilir onu yazmak istedim. 4000 üst ucu bile değil, 8-10 vb. bin liralara çıkar bu iş yerine göre.
  • nhk ni youkosu  (11.06.20 18:58:19 ~ 19:00:05) 
bence 4 bin iyi rakam ben olsam bulmuşken balıkları 14 bin isterim, deliren fotocular değil çektirenler.


  • paramolacak  (11.06.20 19:27:25) 
4 bin lira verilecek kadar değerli bir mesele olarak görmüyorum ben. Ancak şunu belirtmeden edemeyeceğim. Profesyonel fotoğrafçı ile amatör fotoğrafçı tarafından çekilen fotoğraflar arasında dağlar kadar fark olur. Öyle bilmem kaç megapikselli kamera var al çek demekle olmuyor.

Şu sitede birkaç örnek var. Ne demek istediğimi anlayacaksın:
www.boredpanda.com
  • himmet dayi  (11.06.20 19:50:21) 
Gerçekten Instagram atıp geçeceğiniz ve bir kere bile bakmayacaginiz o iğrenç efektli, belden sarılmalı fotoğraflara dört bin lira mi vereceksiniz?

Hayır bir de tek tip, aşırı abartılı pozlar ve efektler vs. Komik duruyor.
  • elorelia  (11.06.20 19:57:55) 
elo+1

kendiniz veya arkadaşlarınızın çektiği instagram hikayeleri bile daha samimi ve daha hoş olur. hiç gerek yok bence. herkeste artık kaliteli fotolar çeken telefonlar var. eminim bayılacağınız kareler çıkacaktır.
  • MtKrt  (11.06.20 20:02:24) 
Arkadaşlar ben de gereksizliği konusunda kesinlikle sizlere katılıyorum. Yoksa sahilde paraflaşla çekilen fotolar en iyi ihtimalle inanılmaz yapay duruyor, gerçekten mutluyken 32 diş güldüğümüz an çekildiğim dandik bir selfie'yi tercih ederim o yapaylığa. Örneğin himmet dayının gönderdiği boredpanda linkindeki profesyonel fotoğraflar gerçekten iyi değil, sadece efekt basılmış, yapay fotoğraflar, ancak kadrajı güzel olanlara eh işte diyebildim.

Amma velakin böyle bi gündem oluştu birden işte. Hayat. Bilmiyorum 2 saat için 3-4 bin lira gerçekten acayip paralar bence, bu kadar kolayca telaffuz ediliyor olması beni şaşırttı. Hem de nakit he.
  • roket adam  (11.06.20 22:51:31 ~ 22:54:12) 
Esra pozan ile bir görüşün derim. Ben İstanbul'da olsaydım işinizi yapardım . Esra hem güzel iş yapar, hem fiyatları makuldür.


  • oligomer  (11.06.20 22:59:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.