[]

Wordpress Hakkında

1) Wordpress.com'dan satın alınmış bir paket (kişisel paket ya da premium paket gibi) sanırım bize 1 yıllığına hosting ve domain de sağlıyor. Şunu merak ediyorum: 1 yıl boyunca kullandığım paketim bittiğinde web sitem birdenbire yok mu olacak içindekilerle? Yani 1 yıllık süre dolduğunda, domanimi ve hostingimi GoDaddy gibi bir siteden uzatıp, Wordpress ya da farklı bir site aracılığıyla web sitemi devam ettirebilecek miyim?

2) Wordpress.com ve Wordpress.org arasındaki farkları tam olarak anlamış değilim. Anladığım kısmıyla ikisiyle de web sitesi kurabiliyorum. Ancak Wordpress.com'da ücretle satın aldığım bir plan sayesinde domain ve hosting de Wordpress'e ait oluyor. Bununla birlikte eğer domain ve hostingim hali hazırda zaten varsa Wordpress.org'da bu domain ve hostingi bağlayarak ücretsiz bir şekilde Web Sitesi oluşturabiliyorum, bu doğru mu?

3) Son soru ikinci sorunun devamı niteliğindedir. Wordpress.com'da belirli ücretler ödeyerek planlar satın alabiliyoruz, her üst planın daha iyi özellikleri var. Örneğin kişisel planda reklamdan para kazanma kapalıyken, premium planda açık. Ya da kişisel planda temalar sınırlıyken, premium temada sınırsız. Peki ya Wordpress.org'da durum nedir? Burada herhangi bir plan göremedim. Yani tüm temalar sınırsız ve ücretsiz mi ya da reklam alıp para kazanabiliyor muyuz?

Biliyorsanız lütfen esgeçmeyin birine bile cevap bulsam önemli. Teşekkür ederim

 
1. yedeklerini alıyorsan isteidiğin yere taşıyabilirsin. çok dert edilecek bir konu değil. ama onu yapacağına baştan kendi hostinginle başlasan daha uygun olmaz mı?
2. wp.com ya da org üzerinde hiç hosting etmeyi bile düşünmedim. bunu bilemiyorum. önermiyorum da pek. reklam seviyorsan başka.
3. bunu da bilemiyorum yine önerdiğim bir durum da değil.
  • ozdek  (07.06.20 20:45:51) 
Çok bilmiyorum ama esimin sitesi var;
1-.com olan ücretli olani ve domain yenilemezsen; evet gidiyor. Misal esim squarespaceden wordpresse tasidi. Kisacasi domaini kaybetmedigin surece sikinti yok. Yalniz o tasima isi sikinti simdiden söyleyeyim.
2-org ucretsiz versiyonu ve oyle pek gelismis bir hali yok. Com ücretli versiyon haliyle profesyonel bakıyorsan .com yapman lazim. Domain kisimlarini bilmiyorum malesef.
3-.org; bildigim hayır. Org olanda hicbir sey yok. Reklamlar falan wordpressin senin degil.
  • logisticsmanager  (07.06.20 20:46:37) 
3. Org dediğin sana ücretsiz, açık kaynaklı wordpress'i veriyor. Özellikler sınırsız tabii. Herhangi bir etkisi yok. Sana sadece güncellemeleri veriyor, ek bir hizmet yok çünkü sen kendi hostinginde istediğin gibi at koşturursun. İstediğin temayı, istediğin eklentiyi yükler silersin. Reklam verirsin, istersen yetişkin sitesi açarsın wordpress'in kontrolünde değil.

2. Wordpress.org diye bişey yok gibi düşün. O sana yazılım veriyor. Girip windows 10'u sitesinden indirdiğini düşün. Sonra harddiskine kuruyorsun. Bunun gibi, oradan zip dosyası indirip hostingine kuruyorsun. Bağlamak vs yok.

Wordpress.com özel aslında, o bir hizmet sağlıyor. Bedava olursa reklam gösteriyor, onu kaldırmak vs. için para alıyor. Sanırım ek tema falan da sağlıyor. Senin kendi hostingine kurduğunda o premium tema-eklenti vb. destekleri yok. Gider herhangi bi siteden free tema veya plugin de bulabilirsin, ücretiyle istediğin yerden alıp yükleyebilirsin de.
  • nhk ni youkosu  (07.06.20 21:28:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.