[]

Askerde "doğu çıkıyor" olayı

1. acemilik bitince o birlik için "doğu çıkıyor" olayı geçerli olan birlikler var mı?

2. dağıtımlar gerçekten ihtiyaç olan yerlere kurayla mı yapılıyor?


 
Acemi birliğinde iken neredeyse yüzde 90 üstü dağıtım dogu idi.


  • fikox  (06.06.20 22:16:56) 
bizim eğitim birliğinde şöyle olduğunu söylemişlerdi:
'bu dönem doğu bölgeleri daha ağırlıklı, oralarda ihtiyaç var'
ve kurada da öyleydi.

bir arkadas farklı anlatmıştı mesela.

sınıfına da bağlı, piyade isen başka topçu isen, istihkamci ya da ikmalci isen başka.

birebir sınıfa tekabül eden bir görev herkese verilmiyor olsa da, birliklerin konum amaç ve işlevine göre her sınıftan (bunu usta birliğinde de degistirebiliyorlar diye biliyorum) belli sayıda asker bulundurması gerekiyor, en azından kağıt ve kayıtlarda gözükecek şekilde.

faktörler bunlar bildiğim kadarıyla.

ve o dönemdeki ihtiyaçlar da değişebiliyor.
  • encokbenisevinnolur  (06.06.20 22:23:13) 
sınıfına göre değişiyor.

denizcilerde eskiden şırnak vardı mesela oraya çıkardı.

şırnak kapanınca en doğu iskenderun oldu.

ama kara kuvvetleri doğal olarak sınırlarda konuşlandığından dolayı ihtiyacın çoğu doğudadır. gene hava kuvvetlerine düşsen zaten gideceğin yer bellidir.
  • ozdek  (06.06.20 22:30:20) 
var ama her sene değişiyor sanırım o birlikler. şöyle söyleyeyim, bizim dönemin yüzde 90'ı mamak'tan kıbrıs'a geçti. kıbrıs'a gelen bir önceki dönem de komple amasya'dan gelmişti. sonraki dönem manisa'ydı herhalde tam hatırlamıyorum.


  • bruges  (06.06.20 22:31:19) 
bizim taburda 2000e yakın asker vardı.

bizim acemi birliği yüzde 90 güneydoğu ya da kıbrısa gönderiyordu. sadece çok çok az kısmı bu iki yer dışına düştü.

enteresan olan şu oldu, 480 kilişik bölükten sadece 5 kişi istanbula düştü o 5 kişi de edirneliydi, bunlardan biri de bendim. hepimiz de aynı tabura düştük.
  • hem şişko hem deli  (06.06.20 23:26:38 ~ 23:26:49) 
hatay serinyol'da jandarma olarak acemi birliğine gittim. herkes şırnak-hakkari-van üçlüsünden birine gidiyordu oradan.


  • wilhelmwasmuss  (06.06.20 23:31:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.